Régészeti és természetvédelmi területen több tonna sitt Érden

Régészeti és természetvédelmi területen több tonna építkezési hulladék és sitt található Érden a bejelentő állítása szerint. 

A helyszínre kihordott építési hulladék mennyisége felvett néhány kérdést. 

  • Vajon valóban természetvédelmi területre hordhatják ki ismeretlenek a több tonna építési hulladékot?
  • Honnan származhat ez a több tonna hulladék? (Reméljük, hogy nem a Puskás Ferenc Stadion elbontásából származó újabb törmelékeit találta meg a bejelentő.)
  • Mindez legálisan, a hatóságok tudtával történhet?

A bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak remélve, hogy minél hamarabb választ kapunk a kialakult helyzetről. A korábban Érdről beérkezett bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

Sitthegy magasodik Duna érdi szakaszán, de vajon legalis a tájrombolás? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Sitthegy magasodik Duna érdi szakaszán, de vajon legalis a tájrombolás? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A terület arról is nevezetes, hogy Arany János ittjártakor írta a Keveháza című versét, amiben a Duna szépségeit is kiemelte.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Érd Megyei Jogú Város határában (Százhalombatta – Érd) “Magyunka” dűlőben régészeti,és természetvédelmi területen találkoztam a képeken látható illegálisan lerakott építkezési törmelék és szemét halmokkal.

Érden a természetvédelmi területet jelző tábla. Háttérben a Duna. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Érden a természetvédelmi területet jelző tábla. Háttérben a Duna. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A terület kiemelten védett az itt elhelyezkedő bronzkori halomsírmező, valamint a ritka növényállomány miatt. A terület “legendákban, mondákban is igen gazdag, mely a Nemzet kulturális kincse! Tisztelettel kérem,kérjük a hatóságok  védelmét erre a területre.”

A bejelentőtől kapott térkép jelöli a két helyszínt, ahol a hulladéklerakatok találhatóak.

A bejelentőtől kapott térkép jelöli a két helyszínt, ahol a hulladéklerakatok találhatóak.

Hulladék jellege: építési törmelék.


A google térképen csupán egy helyszín került jelölésre, ennek technikai okai vannak. A fentebb látható képen található a bejelentés helyszínei.

Régészeti és természetvédelmi helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet