Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zagyvaszántó és Apc között brutális hulladékhalmok

Zagyvaszántó és Apc között brutális hulladékhalmok vélt felfedezni hulladékvadászunk, ahol több autó maradványaira és veszélyes hulladékra bukkant.

A Google szerint a helyszínt Apc község, de valószínűsíthetően Zagyvaszántó településhez köthető a bejelentés. Ez mindkét település első bejelentése.

Zagyvaszántó és Apc között vajon hány autó darabjai hevernek a mezőn / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zagyvaszántó és Apc között vajon hány autó darabjai hevernek a mezőn / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! 21-es útról letérve Szarvasgede fele, az úttól jobbra egy lejáronal durva illegális szemétlerakat, kb. fél kontener bontott autóalkatrészek, gumik, műanyag és háztartási szemét.”

A hulladékhalmokban akad bőven veszélyes hulladék is. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladékhalmokban akad bőven veszélyes hulladék is. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: építési hulladék, bontott autóalkatrészek, kommunális hulladék.

Zagyvaszántó és Apc közötti bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Zagyvaszántó a wikipedia szerint

A község Heves megye Hatvani járásában.

Fekvése
A község Hatvantól északra, a Mátra lábánál található Heves megyei település. A falut északról Jobbágyi, délről Lőrinci, nyugatról Nagykökényes, északkeletről Apc határolja. Vizeit a Szuha-patak folyó gyűjti össze.

Története
Már a bronzkorban lakott település. Az 1970-es években történt az ún. Sósdomb feltárása, amely a mai falu szélétől 200 méterre helyezkedett el, a Kossuth utca folytatásában.

A község neve először egy 1299-es oklevélben szerepel „Zantho” alakban, mint a Váci egyházmegye birtoka. A 19. század első felében a herceg Grassalkovich és gróf családok birtokolták. Később báró Schossberger Rezső szerezte meg. Nevéhez fűződik a Selypi medence iparának fejlesztése. Ő alapította a selypi cukorgyárat. Temploma római katolikus, amelyet 1723-ban építtetett Koháry István, és Szent András apostolról nevezték el. Zagyvaszántó az 1950-es megyerendezésig Nógrád vármegye Sziráki járásához tartozott, ezt követően került át Heves megyéhez.

Forrás: wikipedia