Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nagyér község képcsőtemetője - Hulladekvadasz.hu

Nagyér község képcsőtemetője

Nagyér község első bejelentésében a helyi hulladékvadász egy frissen keletkezett képcsőtemetőre bukkant a település határában.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! 2017.09.30-án találtuk a Nagyér Tótkomlós közötti út melletti erdősáv belső oldalán, könnyen megközelíthető helyen. gps koordináták hossz:20,728995 szélesség:46,38240”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Nagyér községből érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

A település a Wikipedia szerint

Fekvése
Dél-Alföld régióban, Csongrád megye délkeleti részén található, Makótól 30, Orosházától 28 km-re.

Megközelíthetősége
Vonattal a MÁV Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya-vasútvonalán érhető el. A megállóhely Tótkomlós és Ambrózfalva között található.

Története
Nagyér 1973. április 1-jéig volt önálló. 1990 októberig Csanádalberti, Pitvaros és Ambrózfalva községekkel közös tanácsba tartozott. 1992. január 1. óta újra önálló település. 1993-ban lakosainak száma 645 fő volt, népességének 42 százaléka volt 30 év alatti.

A nagyéri zsidók története
Nagyér dohánykertész községet 1843-ban alapították meg. Itt, és a környékbeli községekben, Tótkomlóson, Albertin és Ambrózon zsidók csak 1848 után telepedhettek le.

Az első nagyéri (nagymajláthi) zsidó, a Makóról származó Grosz Bernát az 1850-es évek legelején telepedett le a községben. Gabona és vegyeskereskedést nyitott. Az 1857-es népszámlálásban egy zsidó családot jelölnek 9 fővel. Később, az 1870-es években Tótkomlósra költöztek. Utódjuk a Brüll család lett, akinek Tótkomlóson, Nagyéren, Albertin és Ambrózon is volt üzletük.

Nagyéren nem éltek állandóan zsidók. Az 1930-as években két kereskedő család élt itt, akik az 1940-es évek elején elköltöztek innen.

Népcsoportok
2001-ben a település lakosságának 99%-a magyar, 1%-a egyéb nemzetiségűnek vallotta magát.[3]

Forrás: wikipedia.