Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Színes őszi tobozcsokor készítése – #27 DIY

Színes őszi tobozcsokor elkészítésével jelentkezik a DIY rovatunk így október elején a Kreatív Hobbik Csoport rovatában.

Itt az ideje a tobozgyűjtésnek. Nem csak a lassan közelgő adventi koszorúk díszítése miatt, nem csak a mindenszentek miatt, hanem mert gyönyörű őszi dekor is születhet belőle egy igazán egyszerű technikával. Ezt fogja nekünk bemutatni Ádám Valéria, aztán a maradék tobozból elkészíthetjük majd a téli díszeinket is.

Készítő: Ádám Valéria/ Ajándékoló
Elkészítési idő: 1 óra.

Technika: újrahasznosítás

Szükséges anyagok:

  • toboz
  • vessző, szőlő venyige
  • ragasztó pisztoly
  • media mix spray több színben

Vannak gazdák, akik ősszel metszenek, már ebből a lemetszett faágakból is elkészíthetjük a toboz virágaink szárát. De a szüret végeztével pár szőlő venyigét is elcsenhetünk az őszi díszünkhöz. Ha ez egyik sem áll rendelkezésünkre, akkor a toboz gyűjtés alkalmával gyűjtsünk faágakat is. Nagyon sok található ilyenkor az erdőben, a sűrű fenyvesekben.

Nem kell megijedni, ha a tobozok teljes összezárt állapotban vannak, pár napra kitesszük őket a napra, gyönyörűen kinyílnak a szikrázó, őszi napsütésben.

vagy hagyhatjuk őket natúron is

vagy hagyhatjuk őket natúron is

Rendkívül egyszerű dolgunk van, mert 4-5 színű media mix sprayvel szinte a teljes őszi szín palettát létrehozhatjuk, és máris ott pompázik a teraszon, erkélyen ez a szép őszi toboz virágcsokor. De lehet választani arany, ezüst, vagy fekete, fehér kompozíciókat is és máris egy trendi, saját ízlésre formált csokrunk lesz.

A tobozok alá újságpapírt helyeztem és sprayvel lefújtam őket. A száradása nagyon gyors. Mire a faágakat méretre szabjuk már meg is száradtak a tobozok. Ezután pedig jöhet is a ragasztás. Én ezt ragasztópisztollyal oldottam meg. A tobozok alját ragasztottam meg és nyomtam hozzá a faágat. Kis ideig érdemes ott tartani, hogy biztos legyen a megkötés. Szépen sorban következtek egymás után. Mikor készen lettem bele helyeztem ebbe a szép régi, antik köcsögbe. Ami egy kicsit sérült, de engem ez egyáltalán nem zavar J A végeredmény önmagáért beszél. Egyszerűen imádom. Az én csokrom 50 szál toboz virágból áll. De 20-30 szál is már nagyon mutatós. Hajrá mindenki, mert öröm ránézni!

Színes őszi tobozcsokor

Színes őszi tobozcsokor

Ha a színes őszi tobozcsokor készítéséhez még több hasonló őszi inspirációra van szükséged, nézz be a 4 évszak – Ősz (+Halloween) nevű Pinterest táblánkra Link.

Te is beküldenéd alkotásodat? Akkor várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek