Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Színes őszi tobozcsokor készítése - #27 DIY - Hulladekvadasz.hu

Színes őszi tobozcsokor készítése – #27 DIY

Színes őszi tobozcsokor elkészítésével jelentkezik a DIY rovatunk így október elején a Kreatív Hobbik Csoport rovatában.

Itt az ideje a tobozgyűjtésnek. Nem csak a lassan közelgő adventi koszorúk díszítése miatt, nem csak a mindenszentek miatt, hanem mert gyönyörű őszi dekor is születhet belőle egy igazán egyszerű technikával. Ezt fogja nekünk bemutatni Ádám Valéria, aztán a maradék tobozból elkészíthetjük majd a téli díszeinket is.

Készítő: Ádám Valéria/ Ajándékoló
Elkészítési idő: 1 óra.

Technika: újrahasznosítás

Szükséges anyagok:

  • toboz
  • vessző, szőlő venyige
  • ragasztó pisztoly
  • media mix spray több színben

Vannak gazdák, akik ősszel metszenek, már ebből a lemetszett faágakból is elkészíthetjük a toboz virágaink szárát. De a szüret végeztével pár szőlő venyigét is elcsenhetünk az őszi díszünkhöz. Ha ez egyik sem áll rendelkezésünkre, akkor a toboz gyűjtés alkalmával gyűjtsünk faágakat is. Nagyon sok található ilyenkor az erdőben, a sűrű fenyvesekben.

Nem kell megijedni, ha a tobozok teljes összezárt állapotban vannak, pár napra kitesszük őket a napra, gyönyörűen kinyílnak a szikrázó, őszi napsütésben.

vagy hagyhatjuk őket natúron is

vagy hagyhatjuk őket natúron is

Rendkívül egyszerű dolgunk van, mert 4-5 színű media mix sprayvel szinte a teljes őszi szín palettát létrehozhatjuk, és máris ott pompázik a teraszon, erkélyen ez a szép őszi toboz virágcsokor. De lehet választani arany, ezüst, vagy fekete, fehér kompozíciókat is és máris egy trendi, saját ízlésre formált csokrunk lesz.

A tobozok alá újságpapírt helyeztem és sprayvel lefújtam őket. A száradása nagyon gyors. Mire a faágakat méretre szabjuk már meg is száradtak a tobozok. Ezután pedig jöhet is a ragasztás. Én ezt ragasztópisztollyal oldottam meg. A tobozok alját ragasztottam meg és nyomtam hozzá a faágat. Kis ideig érdemes ott tartani, hogy biztos legyen a megkötés. Szépen sorban következtek egymás után. Mikor készen lettem bele helyeztem ebbe a szép régi, antik köcsögbe. Ami egy kicsit sérült, de engem ez egyáltalán nem zavar J A végeredmény önmagáért beszél. Egyszerűen imádom. Az én csokrom 50 szál toboz virágból áll. De 20-30 szál is már nagyon mutatós. Hajrá mindenki, mert öröm ránézni!

Színes őszi tobozcsokor

Színes őszi tobozcsokor

Ha a színes őszi tobozcsokor készítéséhez még több hasonló őszi inspirációra van szükséged, nézz be a 4 évszak – Ősz (+Halloween) nevű Pinterest táblánkra Link.

Te is beküldenéd alkotásodat? Akkor várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...