Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Novaj határában hömpölygő hulladék

Novaj külterületén hatalmas mennyiségű hömpölygő hulladéklerakatokra lett figyelmes hulladékvadászunk Heves és BAZ megye határán.

Ez a bejelentés egyben a Heves megyei település első bejelentése is. A megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

Novaj külterületén már a természet se tudja elfenni a környezetgyalázást. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Novaj külterületén már a természet se tudja elfenni a környezetgyalázást. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tiszteletem Cím! Újabb illegális lerakókat találtam, ezúttal a Heves megyei Novaj település közelében. Közöttük két nagykiterjedésű lerakót is, melyeket a térképen pirossal jelöltem (1. és 5. pont). A két gigalerakóról videót is készítettem . a lerakókban háztartási és kerti hulladék mellett veszélyes hulladék is fellelhető. (A belelentést már elküldtem a honlapon, de lehetséges hogy a böngészőm elavultsága miatt nem érkezett meg.) A videók, valamint további fotók itt találhatók.

A fájlnevek elején lévő kétjegyű szám jelzi  hogy melyik gps ponthoz tartozik a felvétel. A térképen a helyszíneket jelölő ikonokra kattintva is láthatóvá válnak az adott pontban készült fotók ( a videók nem). A térkép ezen a linken érhető el.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Novaj melletti bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

A község a Heves megyei Egri járásban, az Egri-Bükkalján a megye keleti határának középső részén fekszik.

Fekvése
Egertől 12 km-re délkeletre, az Egri-Bükkalja területén, két domb völgyében fekszik Novaj az azonos nevű patak mentén. A környéket szántók, szőlők, rétek és ősgyepek jellemzik, az erdősültség minimális (hozzávetőlegesen 2,7%), helyenkénti kultúrerdőkkel, melyekben az akác a domináns fafaj.

A területen szép számmal élnek apróvadak (főleg mezei nyúl és fácán), nagyvadfajaink közül megtalálható a vaddisznó és az őz, sőt alkalmanként egy-egy szarvas is ide látogat. A talajt jellemzően barnaföld és erdőtalaj alkotja, de homoklelőhelyeket is találunk. Növényei között fellelhető a védett árvalányhaj és a tavaszi hérics. A falu határában több gyurgyalag madárfészket őriz a Novaji Zöldszíves Csoport. Az évi átlagos csapadékmennyiség 630 mm, az évi középhőmérséklet mintegy 10 °C, a napsütéses órák száma 1900 körüli. Területe hegységelőtéri dombság, 130–230 m tengerszint feletti magassággal.

A falut a Novaj patak szeli ketté, míg délnyugatra az Ostoros-patak képezi a határt. Gárdonyi Géza A novaji asszony című írásában így határozta meg a falu földrajzi helyét: „Novaj kisfalu. Andornaktól kocsin alig egynegyed óra a járás.” A község az M3-as autópályáról a kerecsendi leágazásnál Eger városán keresztül, illetve a 3-as főútvonalról Mezőkövesd irányából közelíthető meg. A legközelebbi szomszéd település Ostoros (5 km).

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek