Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Novaj határában hömpölygő hulladék - Hulladekvadasz.hu

Novaj határában hömpölygő hulladék

Novaj külterületén hatalmas mennyiségű hömpölygő hulladéklerakatokra lett figyelmes hulladékvadászunk Heves és BAZ megye határán.

Ez a bejelentés egyben a Heves megyei település első bejelentése is. A megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

Novaj külterületén már a természet se tudja elfenni a környezetgyalázást. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Novaj külterületén már a természet se tudja elfenni a környezetgyalázást. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tiszteletem Cím! Újabb illegális lerakókat találtam, ezúttal a Heves megyei Novaj település közelében. Közöttük két nagykiterjedésű lerakót is, melyeket a térképen pirossal jelöltem (1. és 5. pont). A két gigalerakóról videót is készítettem . a lerakókban háztartási és kerti hulladék mellett veszélyes hulladék is fellelhető. (A belelentést már elküldtem a honlapon, de lehetséges hogy a böngészőm elavultsága miatt nem érkezett meg.) A videók, valamint további fotók itt találhatók.

A fájlnevek elején lévő kétjegyű szám jelzi  hogy melyik gps ponthoz tartozik a felvétel. A térképen a helyszíneket jelölő ikonokra kattintva is láthatóvá válnak az adott pontban készült fotók ( a videók nem). A térkép ezen a linken érhető el.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Novaj melletti bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

A község a Heves megyei Egri járásban, az Egri-Bükkalján a megye keleti határának középső részén fekszik.

Fekvése
Egertől 12 km-re délkeletre, az Egri-Bükkalja területén, két domb völgyében fekszik Novaj az azonos nevű patak mentén. A környéket szántók, szőlők, rétek és ősgyepek jellemzik, az erdősültség minimális (hozzávetőlegesen 2,7%), helyenkénti kultúrerdőkkel, melyekben az akác a domináns fafaj.

A területen szép számmal élnek apróvadak (főleg mezei nyúl és fácán), nagyvadfajaink közül megtalálható a vaddisznó és az őz, sőt alkalmanként egy-egy szarvas is ide látogat. A talajt jellemzően barnaföld és erdőtalaj alkotja, de homoklelőhelyeket is találunk. Növényei között fellelhető a védett árvalányhaj és a tavaszi hérics. A falu határában több gyurgyalag madárfészket őriz a Novaji Zöldszíves Csoport. Az évi átlagos csapadékmennyiség 630 mm, az évi középhőmérséklet mintegy 10 °C, a napsütéses órák száma 1900 körüli. Területe hegységelőtéri dombság, 130–230 m tengerszint feletti magassággal.

A falut a Novaj patak szeli ketté, míg délnyugatra az Ostoros-patak képezi a határt. Gárdonyi Géza A novaji asszony című írásában így határozta meg a falu földrajzi helyét: „Novaj kisfalu. Andornaktól kocsin alig egynegyed óra a járás.” A község az M3-as autópályáról a kerecsendi leágazásnál Eger városán keresztül, illetve a 3-as főútvonalról Mezőkövesd irányából közelíthető meg. A legközelebbi szomszéd település Ostoros (5 km).

Forrás: wikipedia.

You may also like...