Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kamut község szeméttől bűzlő lődombja - Hulladekvadasz.hu

Kamut község szeméttől bűzlő lődombja

Kamut községről sokan, akkor hallhattak először, amikor az Index felkerült a Google térképére index.hu park néven. Viszont most a település túloldalán egy szemétdomb cseperedik.

A település első bejelentésében egy régi, de helyben még csak -csak újdonságnak számító népszokás terjeng: „Építsünk minél nagyobb szemétdombot, együtt!”

A bejelentés szövege
„​Tisztelt Hulladékvadász.hu! Békés megyében, Kamuton, a falu mellett egy kis erdő szélében észre vettem egy dombot. A helyiek úgy hívják, hogy lődomb. Az önkormányzat hallgatólagos beleegyezése mellett, a helyiek ide hordják az összes olyan szemetet amit (valószínűleg) könnyebb ott elhelyezni mint a kukába dobni. Pont amikor közelebbről szemügyre vettem volna ezt a „lődombot”, akkor épp egy helyi  a szemetét ürítette ki (szemetelt).  Oda léptem, köszöntem és így szólt arra a kérdésemre, hogy mi ez a lődomb, idézem: – A tanács ezt annó megengedte, és azért van ez itt. A többi mondatát nem részletezném, mivel már ebből a pár szóból rá lehet jönni, hogy a delikvensünket nem az eszéért fogják ellopni.

Szóval én ezt úgy értelmeztem, hogy a dolog megvan engedve. Én magukhoz kívánok fordulni, hogy akkor hogy is van ez? Mert se egy tábla, se egy kerítés – kapuval, ami nyitható, csukható, zárható – se egy őr, se egy konténer, se egy betonos felület, semmi. Én nem vagyok helyi, más honnan járok Kamutra dolgozni.

Ez olyan 100 méter hosszú és kb 20 méter széles „lődomb”. Lehet elkezdődött a rekultivációja, csak nem szóltak a műveletet végző cégnek/embereknek, hogy nem gumit, vasat, papírt, műanyagot, szivacsot, különböző textileket stb. kell egy nagyrészt építési törmeléket tartalmazó szemétkupac tetejére hordani. Igen építési törmelék (továbbiakban csak sitt) is akad bőven. Csak aki kitalálta ezt a „lődombot”, annak annyi gógyija sem volt, hogy a sittet kilehetne szórni a föld utak kátyúiba, természetesen szegtelenítve, dróttalanítva. „

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Kamut település első bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak. Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

A község Békés megye Békési járásában.

Fekvése
Békéscsabától északnyugatra, Murony, Mezőberény és Mezőmegyer közt.

Története
Kamut nevét már az Árpád-korban említették az oklevelek, 1295-ben Kamawlth, Kamaulther néven, ekkor Theodor fia Pethe volt a település birtokosa. 1517-től 1552-ig Békés megye székhelye is volt.

A település később, a török időkben többször elpusztult, azonban rövid időn belül mindig újraépült. A mai Kamut 1949-1950-ben létesült.

Népcsoportok
2001-ben a település lakosságának közel 100%-a magyar nemzetiségűnek vallotta magát.

Nevezetességei
Római katolikus temploma 1997-ben épült, Szent Gellért tiszteletére szentelték fel. Index.hu park, melyet 2011. május 14-én avatnak fel.

Forrás: wikipedia.

You may also like...