Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Öntapadós címke készítése házilag 2. rész – #28 DIY

Öntapadós címke készítése házilag címmel jelentettünk már meg egy cikket, melyben a celluxos címke készítést mutattuk be. Ezt megnézhetitek ide kattintva.

Most egy másik módszert próbálunk ki. Mind a kettő jó megoldás lehet, ha személyre szabható, gyors és egyszerű megoldást keresünk címke készítéshez. A különbség csupán annyi, hogy ennél a második megoldásnál a papírral együtt ragasztjuk fel így nem lesz átlátszó, ezért ezt vagy határozott kontúrú címkével tegyük átlátszó üvegre, vagy használjuk inkább fehér hátterű dobozhoz, mint ahogyan most én is.

A másik lényeges különbség, hogy amíg az első celluxos verziónál kizárólag lézer nyomtatót használhatunk (különben leázik a festék is a papírral együtt), addig ennél a verziónál a tintasugaras nyomtató is ugyanúgy használható.

Elkészítési idő: fél óra
Készítő: Szabó Henrietta – Minyima áruldája

Hozzávalók:

  • fűszertartó/doboz/üveg/bármi amit feliratozni szeretnénk
  • megszerkesztett és kinyomtatott címke
  • öntapadós fólia
  • kétoldalú ragasztó
  • olló
  • bankkártya

Elkészítése:

Először is szabjuk személyre a címkénket, ezt szövegszerkesztővel vagy szinte bármelyik képszerkesztő program segítségével könnyen megtehetjük.

Ha kinyomtattuk őket, vágjunk ennek megfelelő méretű darabot az öntapadós fólia tekercsünkből. Ragasszuk fel az átlátszó öntapadós fóliát a kinyomtatott papírra. Ezt bubi mentesen megtehetjük, ha kis részenként haladva egy keményebb kártya (bank, törzsvásárlói,stb) segítségével kitoljuk alóla a levegőt.

A keretünk formájára való tekintettel előbb ragasszuk fel a hátoldalára is a kétoldalas ragasztót és csak ezután vágjuk ki egyesével a címkéket.

Ha megvan a kivágott címke már fel is ragaszthatjuk őket a fűszertárolónkra. A bubikat itt is a kártya segítségével kinyomkodhatjuk alóla.

Ugye milyen egyszerű volt?

Öntapadós címke készítése ugye milyen egyszerű volt?

Öntapadós címke készítése ugye milyen egyszerű volt?

Ha kipróbálnád Te is és szeretnéd ugyanezeket a címkéket használni, mint én, akkor IDE kattintva letöltheted magadnak.

Ha személyre szabnád, a felirat nélküli címkét IDE kattintva töltheted le, melyet utána testre szabhatsz magadnak.

Kép forrása: thegraphicsfairy.com

Kép forrása: thegraphicsfairy.com

Én a Harrington betűtípust használtam a feliratokhoz, melyet ITT tölthetsz le, ha tetszett és még nincs benne a betűkészletedben.

Ha ez a fajta öntapadós címke készítése nem volna elég és még több címke sablonra, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Feliratok, sablonok” nevű táblánkat ide kattintva éred el.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek