Öntapadós címke készítése házilag 2. rész – #28 DIY

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Öntapadós címke készítése házilag címmel jelentettünk már meg egy cikket, melyben a celluxos címke készítést mutattuk be. Ezt megnézhetitek ide kattintva.

Most egy másik módszert próbálunk ki. Mind a kettő jó megoldás lehet, ha személyre szabható, gyors és egyszerű megoldást keresünk címke készítéshez. A különbség csupán annyi, hogy ennél a második megoldásnál a papírral együtt ragasztjuk fel így nem lesz átlátszó, ezért ezt vagy határozott kontúrú címkével tegyük átlátszó üvegre, vagy használjuk inkább fehér hátterű dobozhoz, mint ahogyan most én is.

A másik lényeges különbség, hogy amíg az első celluxos verziónál kizárólag lézer nyomtatót használhatunk (különben leázik a festék is a papírral együtt), addig ennél a verziónál a tintasugaras nyomtató is ugyanúgy használható.

Elkészítési idő: fél óra
Készítő: Szabó Henrietta – Minyima áruldája

Hozzávalók:

  • fűszertartó/doboz/üveg/bármi amit feliratozni szeretnénk
  • megszerkesztett és kinyomtatott címke
  • öntapadós fólia
  • kétoldalú ragasztó
  • olló
  • bankkártya

Elkészítése:

Először is szabjuk személyre a címkénket, ezt szövegszerkesztővel vagy szinte bármelyik képszerkesztő program segítségével könnyen megtehetjük.

Ha kinyomtattuk őket, vágjunk ennek megfelelő méretű darabot az öntapadós fólia tekercsünkből. Ragasszuk fel az átlátszó öntapadós fóliát a kinyomtatott papírra. Ezt bubi mentesen megtehetjük, ha kis részenként haladva egy keményebb kártya (bank, törzsvásárlói,stb) segítségével kitoljuk alóla a levegőt.

A keretünk formájára való tekintettel előbb ragasszuk fel a hátoldalára is a kétoldalas ragasztót és csak ezután vágjuk ki egyesével a címkéket.

Ha megvan a kivágott címke már fel is ragaszthatjuk őket a fűszertárolónkra. A bubikat itt is a kártya segítségével kinyomkodhatjuk alóla.

Ugye milyen egyszerű volt?

Öntapadós címke készítése ugye milyen egyszerű volt?

Öntapadós címke készítése ugye milyen egyszerű volt?

Ha kipróbálnád Te is és szeretnéd ugyanezeket a címkéket használni, mint én, akkor IDE kattintva letöltheted magadnak.

Ha személyre szabnád, a felirat nélküli címkét IDE kattintva töltheted le, melyet utána testre szabhatsz magadnak.

Kép forrása: thegraphicsfairy.com

Kép forrása: thegraphicsfairy.com

Én a Harrington betűtípust használtam a feliratokhoz, melyet ITT tölthetsz le, ha tetszett és még nincs benne a betűkészletedben.

Ha ez a fajta öntapadós címke készítése nem volna elég és még több címke sablonra, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Feliratok, sablonok” nevű táblánkat ide kattintva éred el.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: