Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Ozone Zöld-díj egyik díjazottja a Hulladékvadász

Az Ozone Zöld-díj egyik díjazottja lett a civil szervezetek kategóriájában a Hulladékvadász. A díjazottak közt szerepelt az FKF, a Nissan és a Pet Kupa is.

A rangos környezetvédelmi díjat 2010-ben alapította az Ozone Televízió, ami évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az idei alkalomra pályáztak eddig a legtöbben, köszönhetően a környezettudatosság rohamos fejlődésének. A rendezvény helyszíne a budapesti Akvárium Klub volt, ahol egyben a Zöldgömb Fesztivál is megrendezésre került október 14-én.

A 8. Ozone Zöld-díj díjazottai. Gratulálunk minden nyertesnek. / Fotó: Hulladekvadasz.hu

A 8. Ozone Zöld-díj díjazottai. Gratulálunk minden nyertesnek. / Fotó: Hulladekvadasz.hu

A pályázók 5 különböző kategóriában jelentkezhettek, amik az alábbiak voltak: nagyvállalatok, KKV-k, civilszervezetek, iskolák és magánszemélyek .

A beérkező pályaműveket több elismert személyiségből összeálló zsűri értékelte, aminek  Dr. Béres András, a Hermann Ottó Intézet szakmai ügyvezető-helyettese volt az elnöke.

A nagyvállalati kategóriában megosztott díjátadás történt, ahol a zsűri követendő példaként a Nissan-t és a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt.-t kiáltotta ki nyertesnek, példaértékűnek nevezve tevékenységüket a környezetvédelem és a környezettudatosság jegyében.

Az egyéni kategória díj nyertese a Háztartásom Hulladék Nélkül blog háziasszonya, Tóth Andi lett. A Hulladékvadász.hu szerkesztőségének nagy öröm, hiszen Andival már több mint egy éve együtt dolgozunk, segítjük egymás munkáját. Itt külön kiemelnénk az oldalunkon szerdánként megjelenő Háztartásom Hulladék Nélkül rovatot, ami hozzá köthető.

A civil kategóriában a Pet Kupa kapta az első helyért járó díjat a Tisza megmentéséért folytatott több éves harcuk miatt. Gratulálunk a csapatnak, hiszen sokan nélkülük a tiszai hulladékproblémáról nem is hallottak volna.

Ozone Zöld-díj, a hulladékvadász 2. helyezése

A civil kategóriában a Hulladekvadasz.hu üzemeltetőjeként a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) pályázott az Ozone Zöld-díj elnyerésére, ahol az a nagy megtiszteltetés érte, hogy 2. helyezést ért el.

Szebenyi Péter, környezetmérnök az oldal ötletgazdája az átvett díjjal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szebenyi Péter, környezetmérnök az oldal ötletgazdája az átvett díjjal. / Fotó: hulladekvadasz.hu


Az OzoneTv -ről bővebben

Magyarország legnézettebb közösségi besorolású „zöld” televíziós csatornája, ahol keresik a válaszokat arra, hogyan alkalmazkodhatunk az egyre jobban fogyó forrásainkhoz, életterünkhöz, miközben kutatják a lehetőségeket, miképpen védhetjük meg mindannyiunk életterét, a bolygót.

Az OzoneTv országosan elérhető a műsorterjesztő szolgáltatók kínálatában.

Nem csak a Földet romboló problémákkal foglalkoznak, hanem bemutatják a világ szépségeit. Saját gyártású tartalmaival a csatorna elkötelezte magát a „zöld törekvések” mellett.

2017 május 1-jén megújult a LifeNetwork és OzoneNetwork televízió, mostantól LifeTv és OzoneTv néven, új arculattal, friss tartalmakkal várják a kedves nézőket!

2017 május 1-jén megújult a LifeNetwork és OzoneNetwork televízió, mostantól LifeTv és OzoneTv néven, új arculattal, friss tartalmakkal várják a kedves nézőket!

Fontos számukra a Föld értékeinek megóvása, a bolygónk csodálatos tájainak bemutatása, és a nézők „zöld” szemléletre nevelése. A csatorna igyekszik bemutatni Magyarország, és a világ más tájainak szépségeit, kulturális értékeit.

Forrás: ozonetvmedia.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek