Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rupp-hegy természetvédelmi területét szemetelők gyalázzák - Hulladekvadasz.hu

Rupp-hegy természetvédelmi területét szemetelők gyalázzák

A Rupp-hegy természetvédelmi területét szemetelők gyalázták meg a Rupphegyi úton. Sajnos naponta találkoztunk hasonló esetekkel.

Sokaknak könnyebb kivinni a határba a szemetet – főként az építési hulladékot – minthogy legális keretek között konténerben elvitettni azt. Újbuda korábbi bejelentéseit ide kattintva tekinthetőek meg.

Sokaknak semmi se szent. A képen a Rupp-hegy illegális hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Sokaknak semmi se szent. A képen a Rupp-hegy illegális hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Ma délután séta közben Budapest XI. kerületében a Rupphegyi úton a Barackmag utca becsatlakozása után (a teniszpályák fölött) kb. 100 méterrel a „Védett Terület Kérjük, ne szemeteljen!” tábla után az út melletti erdőben előbb néhány szétszerelt rv készülékre, néhány lépéssel később építési törmelékre, építőanyagok csomagolására lettem figyelmes. Nem nyomozgattam természetesen, de gyanakvásra ad okot szerintem, hogy utcában néhány méterre több helyen is építés alatt álló házak vannak.”

Huladék jellege: építési, kommunális.

Rupp-hegyről bővebben: Szabadon látogatható. Relatíve kis kiterjedése ellenére a Rupp-hegy páratlanul gazdag védett fajokban. Tipikus növénytársulása a molyhos tölgyes karsztbokorerdő. Közel 40 védett növényfaj, és ennél is több védett ízeltlábú és hüllőfaj él a területen. Féltett hüllőritkasága a fokozottan védett pannon gyík (Ablepharus kitaibelii). A hegy élővilágát és gazdag természeti értékeit tanösvény mutatja be. Forrás: fori.hu

[codepeople-post-map]

Rupp-hegy természetvédelmi helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

You may also like...