Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fonal koszorú, avagy hasznosítsd újra a megmaradt fonalaidat - Hulladekvadasz.hu

Fonal koszorú, avagy hasznosítsd újra a megmaradt fonalaidat

Fonal alapanyagod maradt és nem tudod mit kezdj vele? Ha megmaradtak korábbi kreatív munkáidból fonalak, akkor az alábbi útmutató neked szól.

Az útmutató alkotója Takács Tímea, akinek ezúton köszönjük a Kreatív Hobbik Csoport rovatában való részvételt.

Az Alkotó bevezető gondolatai
Ehhez a kopogtatóhoz a nagymamám fonalai adták az ihletet. Idős, már nem túl jó a szeme, ezért úgy döntött, hogy nem köt többé. Tudta, hogy szoktam rongybabákat varrni, és esetleg a hajukhoz fel tudom használni a fonalakat, ezért nekem ajándékozta őket. Örültem, de elgondolkodtatott, hogy 2 nagy zsák fonal, több száz rongybabához is elég lenne, na annyit tuti nem varrok meg életem végéig se.

Készítő: Takács Tímea
Elkészítési idő: ~1,5 óra
Technika: újrahasznosítás

Hozzávalók:

  • fonal
  • karton
  • tányér, pohár (kivágáshoz)
  • vastag könyv (nehezéknek)
  • ragasztó
  • olló
  • egyéb kiegészítők: gyöngy, virág, fafigurák, termések, szalag, stb

Mire tudnám még használni, kidobni sajnálom, tárolási lehetőségem kevés. A fonalak öregek, nagyrészük már kötésre nem is alkalmas. Meg tulajdonképpen én nem is szeretek kötni… Amíg így diskuráltam magamban, eszembe jutott, hogy láttam egy kreatív oldalon valaki CD-ből függöny összefogó karikát csinált, ami nekem nagyon tetszett, de mivel mi szuterén lakásban lakunk, kis ablakok, rövid függönyökkel, ezt használni nem tudnám, de esetleg kopogtató alapot csinálhatnék, valami hasonlót, mint a fonallal tekert CD lemez.

Fotó: funfamilycrafts.com

Fotó: funfamilycrafts.com

Fotó: ok.ru

Fotó: ok.ru

Kartonból vágtam ki az alapot, egy tányér és egy pohár volt a méretadó.

Minden ragasztóval összeragasztottam két kartonkarikát, hogy erősebb legyen az alap.

Nehezéket tettem rá, és megvártam míg megszáradt.

Majd körbetekertem fonallal, néha egy kis ragasztót nyomva a kartonra, hogy a fonal később is szépen egyenletesen a helyén maradjon. Majd szintén fonalból fonatot készítettem, amit felvarrtam a karika szélére.

Gyöngyökkel és tetszés szerint mindenféle alapanyagokkal  díszítettem. Én nem tudom megunni a készítését, és ami a lényeg, hogy a fonal fogy és sok örömet okoz nekem és másoknak is! 🙂

Ha még több fonal újrahasznosítási ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...