Humusz Házban a hulladékvadász – az előadás beszámolója

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Humusz Házban Hulladékvadászat címmel október 18-án Szebenyi Péter előadásában megtartották a Zöld Kalandozások első eseményét.

Hulladékvadászat a Zöld kalandozások nyitóeseményén
Az oldalunkat olyan megtiszteltetés érte, hogy bemutathatjuk a nyitó alkalomon a Hulladékvadászatot és annak országos jelenségét. Az oldalunk és a JÖN Alapítványunk képviseletében az előadó Szebenyi Péter környezetmérnök, az alapítvány kuratóriumi elnöke volt, aki bemutatja az oldal múltját, jelenét jövőjét. Az esemény este 6 órakor kezdődött, kimondottan családias jelleggel.

A Humusz Házban Szebenyi Péter az érdeklődök gyűrűjében. / Fotó: Humusz Szövetség

A Humusz Házban Szebenyi Péter az érdeklődök gyűrűjében. / Fotó: Humusz Szövetség

A több mint másfél órás előadáson a hallgatók betekintést nyerhettek az oldal minden látszólagos és rejtett részleteibe, a rendezvény végén és közben kérdéseikkel bombázhatták az előadót.

A rendezvény végén készült közös fotó a "kemény magról". / Fotó: Humusz Szövetség

A rendezvény végén készült közös fotó a “kemény magról”. / Fotó: Humusz Szövetség

A hulladékvadász csapata nevében mindenkinek köszönjük a rendezvényen való részvételt. Továbbá a Humusz Szövetségnek köszönjük a meghívást és a rendezvény lebonyolítását.


Humusz Házban a Zöld Kalandozások bemutatása

Előadássorozat célja, hogy a lakosság több információhoz jusson a legkülönfélébb fenntarthatósági témákkal kapcsolatban. Volt már eddig szó a reklámok hatásairól, a fogyasztás mozgatórugóiról és következményeiről, hulladékos problémákról és lehetséges megoldásokról, illetve egyéb környezetvédelmi kérdésekről.

Meghívott előadóink beszélgetés formájában igyekeznek elmélyíteni a hallgatóság tudását, így a résztvevőknek is lehetőségük nyílik az őket foglalkoztató miértek és hogyanok felvetésére. Igyekszünk minél gyakorlatiasabb oldalról megközelíteni a témaköröket, hogy az érdeklődök a hétköznapok során is hasznosítani tudják az újonnan kapott ismereteket.

Következő esemény október 25-én lesz. Kimondottan a november 8-i kerekasztal beszélgetést ajánljuk, ahol Tóth Andi, a Háztartásom Hulladék Nélkül blog és rovatunk írója is előad.

Bővebben: Humusz.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: