Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Humusz Házban a hulladékvadász – az előadás beszámolója

A Humusz Házban Hulladékvadászat címmel október 18-án Szebenyi Péter előadásában megtartották a Zöld Kalandozások első eseményét.

Hulladékvadászat a Zöld kalandozások nyitóeseményén
Az oldalunkat olyan megtiszteltetés érte, hogy bemutathatjuk a nyitó alkalomon a Hulladékvadászatot és annak országos jelenségét. Az oldalunk és a JÖN Alapítványunk képviseletében az előadó Szebenyi Péter környezetmérnök, az alapítvány kuratóriumi elnöke volt, aki bemutatja az oldal múltját, jelenét jövőjét. Az esemény este 6 órakor kezdődött, kimondottan családias jelleggel.

A Humusz Házban Szebenyi Péter az érdeklődök gyűrűjében. / Fotó: Humusz Szövetség

A Humusz Házban Szebenyi Péter az érdeklődök gyűrűjében. / Fotó: Humusz Szövetség

A több mint másfél órás előadáson a hallgatók betekintést nyerhettek az oldal minden látszólagos és rejtett részleteibe, a rendezvény végén és közben kérdéseikkel bombázhatták az előadót.

A rendezvény végén készült közös fotó a "kemény magról". / Fotó: Humusz Szövetség

A rendezvény végén készült közös fotó a “kemény magról”. / Fotó: Humusz Szövetség

A hulladékvadász csapata nevében mindenkinek köszönjük a rendezvényen való részvételt. Továbbá a Humusz Szövetségnek köszönjük a meghívást és a rendezvény lebonyolítását.


Humusz Házban a Zöld Kalandozások bemutatása

Előadássorozat célja, hogy a lakosság több információhoz jusson a legkülönfélébb fenntarthatósági témákkal kapcsolatban. Volt már eddig szó a reklámok hatásairól, a fogyasztás mozgatórugóiról és következményeiről, hulladékos problémákról és lehetséges megoldásokról, illetve egyéb környezetvédelmi kérdésekről.

Meghívott előadóink beszélgetés formájában igyekeznek elmélyíteni a hallgatóság tudását, így a résztvevőknek is lehetőségük nyílik az őket foglalkoztató miértek és hogyanok felvetésére. Igyekszünk minél gyakorlatiasabb oldalról megközelíteni a témaköröket, hogy az érdeklődök a hétköznapok során is hasznosítani tudják az újonnan kapott ismereteket.

Következő esemény október 25-én lesz. Kimondottan a november 8-i kerekasztal beszélgetést ajánljuk, ahol Tóth Andi, a Háztartásom Hulladék Nélkül blog és rovatunk írója is előad.

Bővebben: Humusz.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek