Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Villanyszerelő szakemberek figyelmébe! - Hulladekvadasz.hu

Villanyszerelő szakemberek figyelmébe!

Villanyszerelő szakma rendkívül fontos és hasznos, nem utolsósorban a lámpahulladékok gyűjtése és újrahasznosítása tekintetében is. Eddig a lakossághoz, most viszont szeretnénk a szakemberekhez is szólni.

Villanyszerelő

A villanyszerelők rendkívül fontos és veszélyes munkát végeznek. Forrás: mediacache.homeimprovementpages.com.au

Ki az a villanyszerelő?

 A villanyszerelő fő feladata a villamos fogyasztók áramellátásához szükséges vezetékrendszer kiépítése és javítása. Munkája során a tervezéstől az üzembe helyezésig szinte minden tevékenység előfordul. A villanyszerelő egyszerűen majdnem mindenhol ott van, ahol az áramforrás két sarka között történik valami. Izzó és égőcserék is a feladatkörükhez tartozik.

Hazánkban a begyűjtött lámpahulladék jelentős része nem a lakossági szelektív gyűjtésből származik. A villanyszerelőknek jelentős szerepük van abban, hogy a munkájuk során keletkezett hatalmas mennyiségű fényforrás hulladékot sikeresen visszagyűjtsük, és a korszerű újrahasznosítási folyamat során jelentős mennyiségű újrahasznosítható anyag kerülhessen vissza az ipari körforgásba.

Villanyszerelő

A hulladékbegyűjtés folyamata immár a villanyszerelők jelenlétével is.

Fontos, hogy a jövő villanyszerelői már tanuló éveik alatt megismerjék a hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszert. Ezért készítettünk számukra egy útmutatót, amelyből a jövő szakképzett villanyszerelői megtudják, mit tehetnek azért, hogy megakadályozzák az elhasznált izzók és lámpák hulladéklerakóba kerülését. Az alábbi tájékoztató füzetet az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. eljuttatta az összes szakképző intézménynek, ahol villanyszerelő képzés folyik.

Villanyszerelő

Tájékoztató anyag villanyszerelő tanárok és diákok részére.

Eddig cikkeinkben főleg a lakosság részére nyújtottunk információkat a lámpahulladékok szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával kapcsolatban. Ezek közül néhány érdekesebb az alábbi:

A lámpahulladék szemléletformáló kampány már eljutott a fiatalokhoz is a mezőkovácsházi Környezetvédelmi Nyílt Nap keretében.

Villanyszerelő szakemberek rendkívül fontos és veszélyes munkát végeznek. Szerepük a lámpahulladékok visszagyűjtésében sem elhanyagolható, éppen ellenkezőleg, nagyon is jelentős!

You may also like...