Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Villanyszerelő szakemberek figyelmébe!

Villanyszerelő szakma rendkívül fontos és hasznos, nem utolsósorban a lámpahulladékok gyűjtése és újrahasznosítása tekintetében is. Eddig a lakossághoz, most viszont szeretnénk a szakemberekhez is szólni.

Villanyszerelő

A villanyszerelők rendkívül fontos és veszélyes munkát végeznek. Forrás: mediacache.homeimprovementpages.com.au

Ki az a villanyszerelő?

 A villanyszerelő fő feladata a villamos fogyasztók áramellátásához szükséges vezetékrendszer kiépítése és javítása. Munkája során a tervezéstől az üzembe helyezésig szinte minden tevékenység előfordul. A villanyszerelő egyszerűen majdnem mindenhol ott van, ahol az áramforrás két sarka között történik valami. Izzó és égőcserék is a feladatkörükhez tartozik.

Hazánkban a begyűjtött lámpahulladék jelentős része nem a lakossági szelektív gyűjtésből származik. A villanyszerelőknek jelentős szerepük van abban, hogy a munkájuk során keletkezett hatalmas mennyiségű fényforrás hulladékot sikeresen visszagyűjtsük, és a korszerű újrahasznosítási folyamat során jelentős mennyiségű újrahasznosítható anyag kerülhessen vissza az ipari körforgásba.

Villanyszerelő

A hulladékbegyűjtés folyamata immár a villanyszerelők jelenlétével is.

Fontos, hogy a jövő villanyszerelői már tanuló éveik alatt megismerjék a hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszert. Ezért készítettünk számukra egy útmutatót, amelyből a jövő szakképzett villanyszerelői megtudják, mit tehetnek azért, hogy megakadályozzák az elhasznált izzók és lámpák hulladéklerakóba kerülését. Az alábbi tájékoztató füzetet az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. eljuttatta az összes szakképző intézménynek, ahol villanyszerelő képzés folyik.

Villanyszerelő

Tájékoztató anyag villanyszerelő tanárok és diákok részére.

Eddig cikkeinkben főleg a lakosság részére nyújtottunk információkat a lámpahulladékok szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával kapcsolatban. Ezek közül néhány érdekesebb az alábbi:

A lámpahulladék szemléletformáló kampány már eljutott a fiatalokhoz is a mezőkovácsházi Környezetvédelmi Nyílt Nap keretében.

Villanyszerelő szakemberek rendkívül fontos és veszélyes munkát végeznek. Szerepük a lámpahulladékok visszagyűjtésében sem elhanyagolható, éppen ellenkezőleg, nagyon is jelentős!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek