Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Blaha Lujza tér illegális hulladék kirakata

A Blaha Lujza tér egyik kirakatában egy mini szemétdombra lehetünk figyelmesek, amit az arra járó lakók és turisták mindennap megtekinthetnek.

A városi hulladékvadászunk bejelentési levelében azon morfondírozik, hogy a betört és szeméttel telehordott kirakat miért nem takarították ki, hiszen az üvegezést utólag pótolták. Egy újabb budapesti nevezetesség jött létre a Blaha Lujza tér egyik aluljárói kijáratánál? Kitudja, az idő majd eldönti.

A Blaha Lujza tér, ahol naponta több ezer ember megfordul. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Blaha Lujza tér, ahol naponta több ezer ember megfordul. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadászok! A szemét most épp nem az utcán hever, hanem egy használaton kívüli kirakatban, amit betörtek és a járókelők ide szemeteltek. A kirakatot aztán beüvegezték a szemét viszont ott maradt. Felmerül bennem a kérdés, hogy mégis hogy lehet ilyen nemtörődöm módon munkát elvégezni? És mikor fog innen eltűnni ezek után a szemét? A belváros egyik legforgalmasabb ponjáról van szó, ahol rengeteg turista is megfordul. Én szégyellem, hogy ezt kell látniuk.
Cím: 8.kerület, Rákóczi út 39.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

A Blaha Lujza tér helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

A Blaha Lujza tér a wikipedia szerint

A Budapest VIII. kerületében, Palotanegyed városrészben található. Ez az egyik legforgalmasabb tér Budapesten. A Rákóczi út és a József körút kereszteződése mellett található. Blaha Lujzáról, a 19. század századvégi és az azt követő századeleji híres népszínművésznőről és énekesnőről, a „nemzet csalogányáról” nevezték el 1920-ban,[1] ugyanis a művésznő évtizedekig volt tagja a Nemzeti Színház társulatának, s a közelben, a Rákóczi út és az Erzsébet körút sarkán álló házban, lakott. A terület előzőleg a Népszínház utca egy részét alkotta. A teret egyik oldalról határoló Rákóczi út közigazgatási határt képez a VII. és a VIII. kerület között.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek