Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Természetgyalázás Érd és Sóskút között

A természetgyalázás ma Magyarországon már mindennapos dolog. Nincs ez másképp Érd és Sóskút között sem, ahol a helyi szervek tehetetlenek a szemetelők ellen.

A helyszín nem lehet ismeretlen a hulladékvadászt rendszeresen követőknek, hiszen a területről már több alkalommal kaptunk bejelentést.

A természetgyalázás az új trend Magyarországon? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A természetgyalázás az új trend Magyarországon? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A probléma abból fakad, hogy nem tudnak az aktuális szervek gátat szabni a szemetelő hordáknak, illetve a takarításra egyáltalán nincs pénz.

A szemét így csak gyűlik és gyűlik …

Nyarantaegy korábbi bejelentésben kapott információk alapjánrandom tüzek keletkeznek, ekkor mérgező anyagok szabadulhatnak fel a hulladék égése során. Továbbá a lángok akár a közeli családi házas övezetet is súlyosan veszélyeztethetik.

Építési hulladék, kommunális és minden, ami egy szeméttelepre való, de nem a természetbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Építési hulladék, kommunális és minden, ami egy szeméttelepre való, de nem a természetbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelet Hulladékvadász! Ma kimentünk sétálni a levendulás felé, a látvány már a Sóskuti utca felőli bejárótól 50 m-re felháborított, ami csak fokozódott újabb 50m múlva, aztán beljebb haladva ismét…… valamelyik építkezésről oda hordják zsákokban a rengeteg szigetelésből megmaradt hungarocell darabokat, törmeléket, sittet… A pontos hely: Érd Fenyves Parkváros Sóskuti u.-Zengő u végétől kifelé Sóskút irányába, a levendulás felé.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, vegyi.

A természetgyalázás helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek