Erdőkertes dombvidékén tonnányi szemét hever

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Erdőkertes dombvidékén nem a növényzet, hanem a szemét nő ki ősz végére a talajból. Egy újabb illegális szeméttelep van születőben.

A település külvárosi részén a régi lőtér felé található a Háromház utca földútja mindkét oldalán elterülő szemétrengeteg.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász.hu! Erdőkertes határában jelentős illegális szemétlerakó hely van a régi lőtér és Háromház között az út mentén. Fotókat csatolom.

Az erdőben már a helyi lakosság több alkalommal szervezett szemétszedést de ezzel a mennyiséggel már nem bírnak. Bármilyen segítséget szívesen fogadunk. A munkájukhoz gratulálok és további sok sikert!”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék, veszélyes.

[codepeople-post-map]

Erdőkertes első bejelentési helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Erdőkertes a wikipedia szerint

A község Pest megyében, a Gödöllői járásban.

Fekvése
Erdőkertes község az Északi-középhegység nagytájban fekvő középtájban lévő gödöllői – Monori-dombság kistáj – csoport északi részében, a Gödöllői-dombság kistájban terül el. A község a fővárostól északkeletre, a gödöllői dombvidéken található. Megközelíthető a környező településeken át (Veresegyház, Vácegres) alsórendű úton. Az M3 autópálya gödöllői csomópontja kb. 10 km távolságban érhető el.

A Budapest–Vácrátót–Vác-vasútvonalon van egy saját megállóhelye. Erdőkertes környékének legmagasabb pontjai a 278 m magas Szadai hegy és a 345 m magas Margita. A dombok között kisebb-nagyobb mélyedések, völgyek találhatók, amelyeket pannon homokos réteg és holocén futóhomok-takaró borít. A környező dombokról lefolyó csapadékvíz a homokon keresztül átszivárogva a völgyek alján gyűlik össze.

A víz mélyebbre jutását a helyenként 8–900 m vastagságot is elérő, vízzáró agyagréteg gátolja meg. A felszín alatt mozgó víz így a legalacsonyabb pontokon, a domboktól távol bukkan a felszínre (Egres-patak). Erdőkertes környéke egyike az ország legszárazabb területeinek, az éves csapadékmennyiség 550 mm alatt van. A mai Erdőkertes helyén korábban homokpuszták és cseres-tölgyesek, a völgyekben pedig keményfa-ligeterdők, nagy kiterjedésű lápok és mocsarak voltak, amire a jelenlegi élőhely-maradványokból lehet következtetni.

Forrás: wikipedia.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!