Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Befőttesüvegek újrahasznosítása - #33 DIY - Hulladekvadasz.hu

Befőttesüvegek újrahasznosítása – #33 DIY

Befőttesüvegek újrahasznosítása sokaknak fejtörést okozz, ezért összegyűjtöttünk pár megoldást a DIY rovatunk következő részében.

Az alkotó gondoltai
Befőttesüvegek valahogy mindig kiürülnek, egy ideig csak rakosgatjuk őket, és amikor már nincs több alapanyag amivel megtölthetnénk, akkor általában kidobjuk őket. Azért hogy ezt elkerüljük próbálunk Nektek egy kis ötletbörzét tartani hogyan hasznosíthatjuk őket újra.

Ez már a harmadik DIY cikk a befőttesüvegek újrahasznosítására. A korábbiakat megnézhetitek a következő képekre kattintva.

Kata üvegeinek az elkészítésének a bemutatója a képre kattintva elérhetőek.

Kata üvegeinek az elkészítésének a bemutatója a képre kattintva elérhetőek.

Heni üvegeinek az elkészítésének a bemutatója a képre kattintva elérhetőek.

Heni üvegeinek az elkészítésének a bemutatója a képre kattintva elérhetőek.

Készítő: Takács Tímea, Kézműves ajándéktárgyak

Elkészítési idő: 1 óra

Technika: újrahasznosítás

Hozzávalók

  • befőttes üveg,
  • akril festék,
  • akril lakk,
  • szivacs,
  • maszkolószalag (festő ragasztószalag),
  • olló

Festésből megmaradt ragasztószalagot, tetszőleges formára vágva felragasztottam az üvegre.

Választottam két színt. Egy mosogató szivacs segítségével felhordtam rá az akrilfestéket, az első szín az üveg belsejében látszik majd.

Száradás után a másik színt is egyenletesen felvittem a szivaccsal.

Teljes száradás után lehúztam a papírszalagot.

Az így kapott ablakba sablon segítségével, ugyanezzel a módszerrel festettem meg a virágot, bármilyen sablont lehet használni, én tetováló sablont használtam.

Míg száradt a virágom, hagyományos celofánból cukrásztölcsért készítettem, ebbe akril ezüst festéket töltöttem és pöttyözéssel díszítettem.

Az egészet akril lakkal fújtam le. Ha valakinek nem tetszik ez a textúra amit a szivacs ad, használhat rongyot, a festék felhordásához, egész más hatása lesz, de akril spray is használhatunk, akkor szép homogén felületet kapunk. Ha akrillal festünk üveget mindig lakkozzuk le a végén.

Ha sablon segítségével dolgozunk, nagyon könnyű a mécsestartó elkészítése.

Ötletek, hogyan díszítheted még az üvegeket (kattints a fotóra, hogy teljes egészében lásd a képet):

Befőttesüvegek újrahasznosítása egy izgalmas elfoglaltság. Jó munkát mindenkinek!

Ha még több újrahasznosítási ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...