Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Lesencetomaj földútján hulladékzár! - Hulladekvadasz.hu

Lesencetomaj földútján hulladékzár!

Lesencetomaj első, de valószínűsíthetően nem az utolsó bejelentése érkezett az oldalunkra egy a környéken utazó hulladékvadásznak köszönhetően.

Veszprém megyéből is folyamatosan érkeznek bejelentések, amiket rendre elküldünk az aktuális önkormányzatoknak. A megyéből érkezett korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A Lesencetomaj külterületén található helyszín távolról. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Lesencetomaj külterületén található helyszín távolról. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Tapolca és a 84-es út torkolata között, a 77–es út mellett fotóztam 🙁 kb. az 50-51-es km szelvény magasságában (sajnos gps koordinátát nem tudok).”

 ... és a Lesencetomaj külterületén található helyszín közelebbről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

… és a Lesencetomaj külterületén található helyszín közelebbről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai.

[codepeople-post-map]

Lesencetomaj településének a külterületéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A községről a wikipedia szerint

A település Veszprém megyében, a Tapolcai járásban található.

Fekvése
A Keszthelyi-fennsík északkeleti oldalán, a Tapolcai-medence szélén, a Lesence-patak mellett terül el az ősi Tomaj nemzetség volt családi fészke, a mai Lesencetomaj. A Lesence-patak a Lesencetomajt összeköti Lesenceistvánddal és Uzsával.

A megyehatár közelében a 84-es főút és 77-es főút találkozása mellett fekszik.

Története
A község területét István király sógoraként Tomaj vezér kapta ajándékba 998-ban Badacsonytomajjal és Cserszegtomajjal együtt. A település neve is eredetileg csak Tomaj volt, a nemzetség az ősi birtokot mindvégig uralta, a család teljes kihalásáig. Az első írásos emlék 1121-ből van róla, az almádi apátság alapító levelében említik. A XVI. századi okiratok a települést a községen átfolyó patakra utalva, már Lesencetomaj néven említik. A régészeti kutatások a közelében több kihalt település nyomát tárták fel (Billege, Fesztung, Mindszent).

Forrás: wikipedia.