Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lesencetomaj földútján hulladékzár!

Lesencetomaj első, de valószínűsíthetően nem az utolsó bejelentése érkezett az oldalunkra egy a környéken utazó hulladékvadásznak köszönhetően.

Veszprém megyéből is folyamatosan érkeznek bejelentések, amiket rendre elküldünk az aktuális önkormányzatoknak. A megyéből érkezett korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A Lesencetomaj külterületén található helyszín távolról. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Lesencetomaj külterületén található helyszín távolról. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tapolca és a 84-es út torkolata között, a 77–es út mellett fotóztam 🙁 kb. az 50-51-es km szelvény magasságában (sajnos gps koordinátát nem tudok).”

 ... és a Lesencetomaj külterületén található helyszín közelebbről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

… és a Lesencetomaj külterületén található helyszín közelebbről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai.

Lesencetomaj településének a külterületéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A községről a wikipedia szerint

A település Veszprém megyében, a Tapolcai járásban található.

Fekvése
A Keszthelyi-fennsík északkeleti oldalán, a Tapolcai-medence szélén, a Lesence-patak mellett terül el az ősi Tomaj nemzetség volt családi fészke, a mai Lesencetomaj. A Lesence-patak a Lesencetomajt összeköti Lesenceistvánddal és Uzsával.

A megyehatár közelében a 84-es főút és 77-es főút találkozása mellett fekszik.

Története
A község területét István király sógoraként Tomaj vezér kapta ajándékba 998-ban Badacsonytomajjal és Cserszegtomajjal együtt. A település neve is eredetileg csak Tomaj volt, a nemzetség az ősi birtokot mindvégig uralta, a család teljes kihalásáig. Az első írásos emlék 1121-ből van róla, az almádi apátság alapító levelében említik. A XVI. századi okiratok a települést a községen átfolyó patakra utalva, már Lesencetomaj néven említik. A régészeti kutatások a közelében több kihalt település nyomát tárták fel (Billege, Fesztung, Mindszent).

Forrás: wikipedia.