Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

KomPOSZTolok csoport bemutatkozója

A KomPOSZTolok facebook csoportunkat a komposztálás intézményének népszerűsítése érdekében hoztuk létre, ami nem várt sikert aratott.

A csoport közel egy hónap után már 1000 körüli taglétszámmal rendelkezik, amiben egy aktív közösségi “komPOSZTolok” élet folyik. A csoport tagjai megosztják a komPOSZTjukat, kérdéseket tesznek fel, hogy mit szabad és mit nem szabad a komposztjukba beletenni.

KomPOSZTolok csoporttagjának a komposztja. / Fotó: https://www.facebook.com/groups/komposztolok/

KomPOSZTolok csoporttagjának a komposztja. / Fotó: https://www.facebook.com/groups/komposztolok/

A JÖN alapítvány szakértőinek a bevonásával szerkesztjük a csoportot, válaszolunk a több különböző kérdésre. Továbbá most indul a hulladekvadasz.hu -n komPOSZT rovatunk, amit a komPOSZTolok csoportban felvetődő kérdésekre alapozva szerkesztünk. Aktuális, “égető” témák, amik folyamatosan fel-felvetődnek a lakosság köreiben.

A komPOSZTolok csoportban folyamatosan kerülnek fel képek a tagok által újabb és újabb komposztokról.

A szakmai stábunk közt több végzett agrár-és környezetmérnök van, akik számára szinte veleszületett tulajdonság a komposztálás. Egyik közülük, Martos Benedek, környezetgazdálkodási agrármérnök, aki a Szent István Egyetemen diplomázott. Jelenleg is a végzettségéhez megfelelően szakmájában dolgozik, illetve tagja a JÖN Alapítvány alapítóinak.

"Gondoltad volna?" mini képi rovatunk érdekes a témát érintő kérdésekre ad választ.

“Gondoltad volna?” mini képi rovatunk érdekes a témát érintő kérdésekre ad választ.

Ősszel főként lehulló levelek, az avar okoz több kisebb és nagyobb problémát a kertes házakban élőknek és bosszúságot a szomszédoknak, ha azt elégetni szándékoznánk.

Az alapítványunk őszi kampánya, “Ne égess, komPOSZTálj!“, aminek lényege, hogy az embereket rávegyük, hogy égetés helyett komposztálással oldják meg az avar és zöldhulladékuk problémájukat.

A csoport és a kampányunk indulása a média figyelmét is felkeltette. Első ízben a BonumTv Délelőtti élő adásában tudtunk a nagy nyilvánosság előtt beszélni kampányunkról és a komposztálás fontosságáról. Az alábbi videóban ez meg is tekinthető.

Reméljük, hogy tevékenységünk hatására minél többen kezdenek bele a komposztálás tevékenységébe. Higgyétek el, megéri 🙂

A komPOSZTolok csoportunkhoz ide kattintva lehet csatlakozni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek