KomPOSZTolok csoport bemutatkozója

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A KomPOSZTolok facebook csoportunkat a komposztálás intézményének népszerűsítése érdekében hoztuk létre, ami nem várt sikert aratott.

A csoport közel egy hónap után már 1000 körüli taglétszámmal rendelkezik, amiben egy aktív közösségi “komPOSZTolok” élet folyik. A csoport tagjai megosztják a komPOSZTjukat, kérdéseket tesznek fel, hogy mit szabad és mit nem szabad a komposztjukba beletenni.

KomPOSZTolok csoporttagjának a komposztja. / Fotó: https://www.facebook.com/groups/komposztolok/

KomPOSZTolok csoporttagjának a komposztja. / Fotó: https://www.facebook.com/groups/komposztolok/

A JÖN alapítvány szakértőinek a bevonásával szerkesztjük a csoportot, válaszolunk a több különböző kérdésre. Továbbá most indul a hulladekvadasz.hu -n komPOSZT rovatunk, amit a komPOSZTolok csoportban felvetődő kérdésekre alapozva szerkesztünk. Aktuális, “égető” témák, amik folyamatosan fel-felvetődnek a lakosság köreiben.

A komPOSZTolok csoportban folyamatosan kerülnek fel képek a tagok által újabb és újabb komposztokról.

A szakmai stábunk közt több végzett agrár-és környezetmérnök van, akik számára szinte veleszületett tulajdonság a komposztálás. Egyik közülük, Martos Benedek, környezetgazdálkodási agrármérnök, aki a Szent István Egyetemen diplomázott. Jelenleg is a végzettségéhez megfelelően szakmájában dolgozik, illetve tagja a JÖN Alapítvány alapítóinak.

"Gondoltad volna?" mini képi rovatunk érdekes a témát érintő kérdésekre ad választ.

“Gondoltad volna?” mini képi rovatunk érdekes a témát érintő kérdésekre ad választ.

Ősszel főként lehulló levelek, az avar okoz több kisebb és nagyobb problémát a kertes házakban élőknek és bosszúságot a szomszédoknak, ha azt elégetni szándékoznánk.

Az alapítványunk őszi kampánya, “Ne égess, komPOSZTálj!“, aminek lényege, hogy az embereket rávegyük, hogy égetés helyett komposztálással oldják meg az avar és zöldhulladékuk problémájukat.

A csoport és a kampányunk indulása a média figyelmét is felkeltette. Első ízben a BonumTv Délelőtti élő adásában tudtunk a nagy nyilvánosság előtt beszélni kampányunkról és a komposztálás fontosságáról. Az alábbi videóban ez meg is tekinthető.

Reméljük, hogy tevékenységünk hatására minél többen kezdenek bele a komposztálás tevékenységébe. Higgyétek el, megéri 🙂

A komPOSZTolok csoportunkhoz ide kattintva lehet csatlakozni.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: