Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rongykoszorú készítése #35 DIY - Hulladekvadasz.hu

Rongykoszorú készítése #35 DIY

Rongykoszorú készítése a mostani témája DIY rovatunknak. Korábban írtunk már újrahasznosított koszorúról két DIY cikket is.

Most egy különleges rongykoszorú elkészítését mutatjuk meg Nektek, melynek ötletét a Pinteresten kalandozva találtuk meg.

Készítő: Korcsolán Zsuzsanna, Fehér Levendula Műhely

Technika: újrahasznosítás

Szükséges hozzávalók

  • fehér pamutvászon, ez lehet agyon mosott vászoning, vagy valamilyen lenvászon ruhadarab, de akár régi lepedő is. Lehet mintás is, az is nagyon jól mutat.
  • drótból készült koszorú alap
  • szabadidő

Először a koszorú alapot készítsük el.

A drótot kör alakban összehajlítjuk két végére u alakú hajlítást készítve össze tudjuk akasztani a koszorúnk két végét. Ezzel kész a koszorú alapunk.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

Ha ezermester férjed van, kérd meg hogy hegesszen Neked egy alapot

Ha ezermester férjed van, kérd meg hogy hegesszen Neked egy alapot

Ezután a vászon anyagot kiterítjük magunk elé és ollóval ujjnyi távolságokra egy centiméteres bemetszéseket ejtünk. A bevágások mentén ujjnyi csíkokat tépünk az anyagunkból. Lehet persze ollóval is vágni, én rojtos csíkokat szerettem volna és ennek a legegyszerűbb módja a tépés. Sok csík kell az biztos.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

Ezeket a csíkokat szépen egyesével felkötözzük a drót alapunkra, a képen látható módon. A színeket keverjük, ritmusosan vagy random módon, ahogy kedvünk tartja. A ritmusos keverés egy plusz dinamikát ad a kész műnek. Amikor már 5-6 felkötött rongydarabunk van, akkor húzzuk össze őket szorosan, hogy jó sok csomócska elférjen egymás mellett.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

Amikor elkészült egy masnit tűzhetünk az aljára vagy a tetejére, egy kifordított gémkapoccsal pedig akasszuk a helyére.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

A fázis képek és az ötlet forrása itt. Rustic Pig Design ötlete alapján az én koszorúm ilyen lett:

Fehér Levendula Műhely

Fehér Levendula Műhely

Kellemes kikapcsolódást kívánunk a rongykoszorú készítéséhez.

Korábbi koszorú témáink
Takács Tímea, fonal koszorú.
Szabó Henrietta, hamis horgolt koszorú.

Ha még több koszorú inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Koszorúk, kopogtatók” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...