Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rongykoszorú készítése #35 DIY

Rongykoszorú készítése a mostani témája DIY rovatunknak. Korábban írtunk már újrahasznosított koszorúról két DIY cikket is.

Most egy különleges rongykoszorú elkészítését mutatjuk meg Nektek, melynek ötletét a Pinteresten kalandozva találtuk meg.

Készítő: Korcsolán Zsuzsanna, Fehér Levendula Műhely

Technika: újrahasznosítás

Szükséges hozzávalók

  • fehér pamutvászon, ez lehet agyon mosott vászoning, vagy valamilyen lenvászon ruhadarab, de akár régi lepedő is. Lehet mintás is, az is nagyon jól mutat.
  • drótból készült koszorú alap
  • szabadidő

Először a koszorú alapot készítsük el.

A drótot kör alakban összehajlítjuk két végére u alakú hajlítást készítve össze tudjuk akasztani a koszorúnk két végét. Ezzel kész a koszorú alapunk.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

Ha ezermester férjed van, kérd meg hogy hegesszen Neked egy alapot

Ha ezermester férjed van, kérd meg hogy hegesszen Neked egy alapot

Ezután a vászon anyagot kiterítjük magunk elé és ollóval ujjnyi távolságokra egy centiméteres bemetszéseket ejtünk. A bevágások mentén ujjnyi csíkokat tépünk az anyagunkból. Lehet persze ollóval is vágni, én rojtos csíkokat szerettem volna és ennek a legegyszerűbb módja a tépés. Sok csík kell az biztos.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

Ezeket a csíkokat szépen egyesével felkötözzük a drót alapunkra, a képen látható módon. A színeket keverjük, ritmusosan vagy random módon, ahogy kedvünk tartja. A ritmusos keverés egy plusz dinamikát ad a kész műnek. Amikor már 5-6 felkötött rongydarabunk van, akkor húzzuk össze őket szorosan, hogy jó sok csomócska elférjen egymás mellett.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

Amikor elkészült egy masnit tűzhetünk az aljára vagy a tetejére, egy kifordított gémkapoccsal pedig akasszuk a helyére.

forrás: therusticpig.com

forrás: therusticpig.com

A fázis képek és az ötlet forrása itt. Rustic Pig Design ötlete alapján az én koszorúm ilyen lett:

Fehér Levendula Műhely

Fehér Levendula Műhely

Kellemes kikapcsolódást kívánunk a rongykoszorú készítéséhez.

Korábbi koszorú témáink
Takács Tímea, fonal koszorú.
Szabó Henrietta, hamis horgolt koszorú.

Ha még több koszorú inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Koszorúk, kopogtatók” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek