Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Karácsonyi égők és a lámpahulladék - Hulladekvadasz.hu

Karácsonyi égők és a lámpahulladék

Karácsonyi égők heteken belül bevilágítják a lakásunkat és fényeikkel majd bearanyozzák a várva várt családi ünnepünket szeretteink körében. Itt az idő, hogy vegyünk új égősort és leadjuk a régit a lámpahulladék gyűjtőponton, amennyiben az kiégett.

Karácsonyi égők

Forrás: hdwpro.com

Érdemes felkészülni az ünnepi díszkivilágításra, még van elég idő beszerezni, beüzemelni, ellenőrizni, javítani vagy lecserélni a karácsonyi fényforrásokat. Ha így teszel, nem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy december 24-én próbálj valahol kétségbeesetten új izzósort vásárolni. Ha időben indulsz az új fényforrások beszerzésére, igen nagy választékot találsz. Az izzólámpák kivonásával megszűnt az a kényelmes helyzet, hogy ha a teljesítményt leolvastuk a lámpáról, akkor el tudtuk dönteni, hogy kb. mekkora fénnyel fognak világítani.




Ma a LED-ek változatos teljesítménnyel kerülnek forgalomba, a polcokon évekkel ezelőtti és friss fejlesztések, különböző technológiával készült chipekkel épített lámpák egyaránt jelen vannak.

Ha úgy szeretnél felkészülni az ünnepekre, hogy idén már a környezetvédelem is szerepet kapjon a döntéseidben, akkor kérjük, hogy a kiégett és/vagy megunt karácsonyfa lámpáidat éppen úgy hozd vissza a lámpahulladék gyűjtőpontokra, mint a többi kiégett vagy elhasznált izzódat, fényforrásodat! A visszagyűjtött lámpák újrahasznosításra kerülnek és jelentős mennyiségű másodlagos nyersanyagot biztosítanak a lámpa- és üveggyáraknak!

Karácsonyi égők

Fotó: hulladekvadasz.hu

Lámpahulladék gyűjtőpontok hol találhatóak? Ismételjünk!

  •  Barkácsáruházakban: új izzót kell venned, mert kiégett a régi?

Ilyenkor leggyakrabban a legközelebbi barkácsáruházat keressük fel. Mivel itt új izzót is tudsz venni, egészen biztosan le tudod adni a lámpahulladékot is.

  •  Hiper- vagy szupermarketekben: ahol a heti vagy havi bevásárlást tervezed?

A bevásárló listával együtt vidd magaddal az összegyűjtött lámpahulladékot is. Igen, a hiper- vagy szupermarketben is található kihelyezett lámpahulladék gyűjtő.

  •  Bevásárlóközpontba: mennél vásárolni vagy kikapcsolódni?

A sokak által kedvelt és gyakran látogatott bevásárlóközpontokban is megtalálhatóak a lámpahulladék gyűjtőedények.

  •  Hazai élelmiszerlánc üzletében: vásárolsz nap, mint nap?

Leggyakrabban a közeli szupermarketben vásárolunk, amelyik ha az egyik hazai élelmiszerlánc üzlete, akkor is vihetjük magunkkal lámpahulladékunkat.

  •  Hazai hulladékudvarokban: hulladékot szeretnél leadni?

Természetesen bármikor elviheted és ingyen leadhatod a használt fényforrásokat a hazai hulladékudvarokban, és a lakóhelyeden szervezett lakossági e-hulladék begyűjtési akció keretében is.

Karácsonyi égők is fontos szerepet játszanak visszagyűjtött lámpahulladékunk szempontjából, hiszen azok is újrahasznosításra kerülnek. Gyűjtsük őket is a megfelelő pontokon!

You may also like...