Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Az Országház hulladék kezelése - Hulladekvadasz.hu

Az Országház hulladék kezelése

Az Országház hulladék kezelésével kapcsolatban felkerestük az Országgyűlés Sajtóirodáját, akik kérdésünknek eleget téve az alábbi tájékoztatást adták:

Az Országgyűlés Sajtóirodájától elektronikus úton kapott információk alapján szinte minden kiderül számunkra az Országházban keletkező hulladékkal kapcsolatban.

Már több olvasónk is érdeklődött arról, hogy az Országházban hogyan oldhatják meg a keletkező hulladékok gyűjtését, semlegesítését, felhasználását, vagy az újrahasznosítását. – szerk.

Gondoltad volna? - A Parlamentben is keletkezik hulladék. (Facebook oldalunk állandó képes, figyelemfelkeltő rovata a "Gondoltad volna?")

Gondoltad volna? – A Parlamentben is keletkezik hulladék. (Facebook oldalunk állandó képes, figyelemfelkeltő rovata a „Gondoltad volna?”)

Az Országházban az alábbi típusú hulladékok keletkeznek:

  • kommunális,
  • szelektíven gyűjtött (papír, műanyag, üveg),
  • veszélyes anyagok (festékpatronok, szárazelemek, fénycsövek)
  • feleslegessé váló iratok,
  • karbantartás, felújítás során keletkező építési törmelék,
  • karbantartás, felújítás során keletkező újrahasznosítható hulladék.

A kommunális, szelektív és a folyamatosan gyűjtött veszélyes hulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt. végzi. Az Országház az alábbi űrtartalmú gyűjtőedényekkel rendelkezik, amit a fővárosban szokásos rendben ürítenek.

Kommunális szemét:

  • 4 db 1,1 m3-es edény minden hétköznap (ünnepnap is, ha hétköznapra esik).
  • 1 db 240 l-es edény minden hétköznap (ünnepnap is, ha hétköznapra esik).

Szelektív:

  • Papír:  4 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.
  • Műanyag: 2 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.
  • Üveg: 1 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.

A kommunális hulladék szállítandó térfogatának csökkentésére hulladéktömörítő berendezést alkalmaznak. A feleslegessé váló iratokat (esetenként csíkokra vágást követően), a karbantartás és felújítás során keletkező újrahasznosítható – jellemzően vas- vagy rézcső – hulladékot értékesítik. Az építési törmeléket konténerben, lerakó telepre szállítják.

Az Országház hulladék kezelésének a beszámolóját köszönjük az Országgyűlés Sajtóirodájának.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Az Országház a wikipedia szerint

Az Országház (gyakran, ám tévesen Parlament) Budapest egyik legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlés és egyes intézményeinek székhelye. Budapest V. kerületében, a Duna partján, a Kossuth Lajos téren található. Az épületre gyakran Parlament-ként is hivatkoznak, de ez a megnevezés nem helyes: a parlament az Országházban ülésező testület, az Országgyűlés megnevezése idegen szóval.

A Szent Korona, az országalma és a királyi jogar

A 2000. évi I. törvény rendelkezése alapján az Országházban van kiállítva a Szent Korona és a többi koronázási jelvény (a koronázási palást kivételével). A korona korábban a Nemzeti Múzeumban volt megtekinthető; a törvény szövege szerint az ünnepélyes áthelyezéssel „Magyarország méltó helyére emeli a Szent Koronát, és a nemzet múzeumából a nemzetet képviselő Országgyűlés oltalma alá helyezi”.

Forrás: wikipedia