Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Az Országház hulladék kezelése

Az Országház hulladék kezelésével kapcsolatban felkerestük az Országgyűlés Sajtóirodáját, akik kérdésünknek eleget téve az alábbi tájékoztatást adták:

Az Országgyűlés Sajtóirodájától elektronikus úton kapott információk alapján szinte minden kiderül számunkra az Országházban keletkező hulladékkal kapcsolatban.

Már több olvasónk is érdeklődött arról, hogy az Országházban hogyan oldhatják meg a keletkező hulladékok gyűjtését, semlegesítését, felhasználását, vagy az újrahasznosítását. – szerk.

Gondoltad volna? - A Parlamentben is keletkezik hulladék. (Facebook oldalunk állandó képes, figyelemfelkeltő rovata a "Gondoltad volna?")

Gondoltad volna? – A Parlamentben is keletkezik hulladék. (Facebook oldalunk állandó képes, figyelemfelkeltő rovata a “Gondoltad volna?”)

Az Országházban az alábbi típusú hulladékok keletkeznek:

 • kommunális,
 • szelektíven gyűjtött (papír, műanyag, üveg),
 • veszélyes anyagok (festékpatronok, szárazelemek, fénycsövek)
 • feleslegessé váló iratok,
 • karbantartás, felújítás során keletkező építési törmelék,
 • karbantartás, felújítás során keletkező újrahasznosítható hulladék.

A kommunális, szelektív és a folyamatosan gyűjtött veszélyes hulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt. végzi. Az Országház az alábbi űrtartalmú gyűjtőedényekkel rendelkezik, amit a fővárosban szokásos rendben ürítenek.

Kommunális szemét:

 • 4 db 1,1 m3-es edény minden hétköznap (ünnepnap is, ha hétköznapra esik).
 • 1 db 240 l-es edény minden hétköznap (ünnepnap is, ha hétköznapra esik).

Szelektív:

 • Papír:  4 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.
 • Műanyag: 2 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.
 • Üveg: 1 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.

A kommunális hulladék szállítandó térfogatának csökkentésére hulladéktömörítő berendezést alkalmaznak. A feleslegessé váló iratokat (esetenként csíkokra vágást követően), a karbantartás és felújítás során keletkező újrahasznosítható – jellemzően vas- vagy rézcső – hulladékot értékesítik. Az építési törmeléket konténerben, lerakó telepre szállítják.

Az Országház hulladék kezelésének a beszámolóját köszönjük az Országgyűlés Sajtóirodájának.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Az Országház a wikipedia szerint

Az Országház (gyakran, ám tévesen Parlament) Budapest egyik legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlés és egyes intézményeinek székhelye. Budapest V. kerületében, a Duna partján, a Kossuth Lajos téren található. Az épületre gyakran Parlament-ként is hivatkoznak, de ez a megnevezés nem helyes: a parlament az Országházban ülésező testület, az Országgyűlés megnevezése idegen szóval.

A Szent Korona, az országalma és a királyi jogar

A 2000. évi I. törvény rendelkezése alapján az Országházban van kiállítva a Szent Korona és a többi koronázási jelvény (a koronázási palást kivételével). A korona korábban a Nemzeti Múzeumban volt megtekinthető; a törvény szövege szerint az ünnepélyes áthelyezéssel „Magyarország méltó helyére emeli a Szent Koronát, és a nemzet múzeumából a nemzetet képviselő Országgyűlés oltalma alá helyezi”.

Forrás: wikipedia

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!