Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

HírTv Látótér című műsorában a Hulladékvadász.hu

A HírTv Látótér című műsorában szerepelt a Hulladékvadász.hu, a téma a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer esetleges hiányosságai.

A műsorban Szebenyi Péter, környezetmérnök, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélt az országban elharapódzó illegális hulladéklerakásokról és annak gyökereiről. A hulladékvadász.hu -t érintő rész: 7 perc 14 másodpercnél kezdődik. (A forgatási helyszínnel kapcsolatban azóta több fejlemény is történt, bővebben a cikk végén.)

A helyszín Budapest XIII. kerület, Angyalföld és XIV. kerület Zugló határa, a Hungária körúti felüljáró alatti terület. Ezen a területen évek óta illegális hulladéklerakások történnek, ami szinte megfékezhetetlennek tűnik. A terület korábbi bejelentése ide kattintva megtekinthető, illetve a tavalyi takarításról szóló beszámoló itt található.

De azért több esetben tettenérés is történt. A legutóbbit éppen egy arra járó hulladékvadász örökítette meg, amit továbbítottunk az aktuális szerveknek. A feljelentés folyamatban van legfrissebb értesüléseink szerint. A tettenérés beszámolóját ide kattintva lehet megtekinteni.

Továbbá egy korábbi alkalommal a Méltán Híres Civilek jótékonysági kampányban való részvételünkkor ezen a helyen forgattuk le a kampányvideónkat.

Négy civil szervezet részvételével veszi kezdetét a The Famous Grouse idei jótékonysági kampánya. A márka Facebook-oldalán meghirdetett pályázaton a közönség szavazatai dönthetik el, hogy a négy szervezet közül a JÖN Alapítvány. kapja meg a „Méltán Híres Civilek” címmel járó félmillió forintos támogatást.

A szavazás december 4-én kezdődik a The Famous Grouse facebook oldalán. Mindenki szavazatát előre köszönjük. 

A HírTv Látótér című műsorának köszönjük a megjelenési lehetőséget.


A HírTv Látótér című műsorról bővebben

“Tények, amikről nem beszélnek. Érvek, amiket nem akarnak meghallani. Emberek, akiket ott hagytak az út szélén. A látszat néha csal, de az objektív mindent megmutat! Látótérben Magyarország! Műsorvezető: Magyar Márton” – forrás hirtv.hu.


A Hungária körúti felüljáró alatti területet a forgatás utáni napokban a MÁV kitakarította. Ezzel kapcsolatban még várjuk a MÁV-tól a hivatalos sajtóanyagot. Addig is egy friss kép a helyszínről.

A fénykép november 25-én készült a Hungária körúti felüljáró alatti területről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A fénykép november 25-én készült a Hungária körúti felüljáró alatti területről. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük a MÁV-nak a terület kitakarítását. Reméljük a takarításon túl a terület tisztán tartását is megoldják.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek