bejelento

Gazdagrét gaz szemetelő autósai a Nagyszeben téren (Frissítve)

Share

Gazdagrét szemetelő autósai a Nagyszeben téri volt szelektív hulladékgyűjtő helyére hordják szabálytalanul hulladékaikat. A helyi hulladékvadász állítása szerint többségében a téren parkoló vagy áthaladó autósok hordják ide a szemetet.

Frissítve
2017.12.11.

Az FKF Nonprofit Zrt.-tól az alábbi tájékoztatást kaptuk a bejelentés helyszínével kapcsolatban
“Tájékoztatjuk, hogy a jelzett helyszínről a gyűjtőszigetet Társaságunk – az önkormányzat döntése alapján – 2015. februárjában vonta vissza. Ezt követően egy hónapig volt a területen takarítási kötelezettségünk. Kérjük válaszunk szíves elfogadását!”

Köszönjük a tájékoztatást. Újbuda Önkormányzatától még nem kaptunk választ a bejelentésre, várjuk.


Korábban
2017.12.05.

A bejelentő bejelentését először az FKF Nonprofit Zrt.-nek küldte el, de onnan nem kapott visszajelzést. Ennek okán keresett fel minket. A helyszínen egy szelektív hulladékgyűjtő sziget volt. A lentebbi képen látható is. Valószínűleg a megszokás “rabjai” nem tudják levetkőzni függőségüket, a szemét idehordását.

Gazdagrét volt szelektívének a helyén most állandósult szemétdomb van. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Gazdagrét volt szelektívének a helyén most állandósult szemétdomb van. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Gazdagréten a Nagyszeben térnél van egy parkoló sarok (egy kínai áruház mellett), ahol folyamatosan raknak ki autósok szemetet. Sajnos a hajléktalanok is emiatt sokan portyáznak itt, ami nagyon rontja a környezet összképét és élhetőségét. (Ráadásul a hajléktalanok pénzt kérnek az autósoktól, hogy vigyázzanak az autójukra.)

A bejelentő által bejelölt helyszín. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által bejelölt helyszín. / Fotó: Google Maps

Csatoltam egy képet (azóta már sokkal több a szemét), illetve egy Google Maps jelölést is. Írtam az FKF-nek, még nem válaszoltak. Úgy tudom, hogy folyamatosan fenn áll ez a probléma, nem csak egyszeri, így komolyabb intézkedések kellenének, mint csak az elszállíttatás. Köszönöm előre is a segítséget!”

A kép jobb sarkában a volt szelektív hulladékgyűjtő sziget még 2014-ben. / Fotó: Google Maps

A kép jobb sarkában a volt szelektív hulladékgyűjtő sziget még 2014-ben. / Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: kommunális.

Gazdagrét helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Share

Van még itt, ami érdekelhet