Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gazdagrét gaz szemetelő autósai a Nagyszeben téren (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Gazdagrét gaz szemetelő autósai a Nagyszeben téren (Frissítve)

Gazdagrét szemetelő autósai a Nagyszeben téri volt szelektív hulladékgyűjtő helyére hordják szabálytalanul hulladékaikat. A helyi hulladékvadász állítása szerint többségében a téren parkoló vagy áthaladó autósok hordják ide a szemetet.

Frissítve III.
2017.12.20.

A bejelentő ismételten jelezte, hogy a korábi helyszín mellett kezd kialakulni illegális hulladéklerakás.
„Sziasztok! Sajnos most vettem észre, hogy ugyanúgy gyűlik a szemét, csak most egy eldugottabb fa tövébe rakják a zsákokat oda, ahol a lebomló növényi hulladékot tartalmazó átlátszó zsákokat hagyták a szemét elszállításakor a közmunkások.  Tehát újra elkezdték a szemetelést. Tudtommal az önkormányzat a szemetelő autósokat az ottani kamera alapján közvetlenül meg tudja bírságolni, de bejelentés nélkül nem nézik meg a felvételeket, és így nem kerül sor szankcionálásra. Szerintem pedig csak bírságolások mentén lehetne ezt megakadályozni. Ha tudtok ebben segíteni, kérlek tegyétek meg, mert nem kellene, hogy ezt bárki megengedhesse magának! Köszönöm előre is a segítséget!”

A bejelentő pirossal jelölte - az újabb - kialakulóban lévő illegális hulladéklerakást.

A bejelentő pirossal jelölte – az újabb – kialakulóban lévő illegális hulladéklerakást.

A parkoló autók mögé gyűlő helyszínre a térfigyelő kamerák is könnyedén ellátnak. Megoldás lehet a területen való szemetelés megakadályozására a kamerák hathatós használata. A rajtakapásokkal a szeméthalmok megakadályozhatóak.

Várjuk a fejleményeket az újbóli bejelentéssel kapcsolatban. Továbbítjuk az önkormányzatnak az ismételt bejelentést.


Frissítve II.
2017.12.20.

A bejelentőtől az alábbi értesítést kaptuk a helyszínnel kapcsolatban
„Sziasztok! Múlt héten elszállották a hulladékot a helyszínről, és egyelőre nem raktak le újabbat azóta. Remélem, hogy ez így is marad, de amint ismét azt látjuk, hogy elkezdődik a szemetelés, jelentkezni fogok ismét, hogy még idejében próbáljuk meggátolni a korábbi állapot kialakulását! Köszönöm a segítségeteket!”

Köszönjük az aktuális szerveknek a takarítás elvégzését. Így már az ott lakóknak is kellemesebb lesz a Karácsony.


Frissítve I.
2017.12.11.

Az FKF Nonprofit Zrt.-tól az alábbi tájékoztatást kaptuk a bejelentés helyszínével kapcsolatban
„Tájékoztatjuk, hogy a jelzett helyszínről a gyűjtőszigetet Társaságunk – az önkormányzat döntése alapján – 2015. februárjában vonta vissza. Ezt követően egy hónapig volt a területen takarítási kötelezettségünk. Kérjük válaszunk szíves elfogadását!”

Köszönjük a tájékoztatást. Újbuda Önkormányzatától még nem kaptunk választ a bejelentésre, várjuk.


Korábban
2017.12.05.

A bejelentő bejelentését először az FKF Nonprofit Zrt.-nek küldte el, de onnan nem kapott visszajelzést. Ennek okán keresett fel minket. A helyszínen egy szelektív hulladékgyűjtő sziget volt. A lentebbi képen látható is. Valószínűleg a megszokás „rabjai” nem tudják levetkőzni függőségüket, a szemét idehordását.

Gazdagrét volt szelektívének a helyén most állandósult szemétdomb van. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Gazdagrét volt szelektívének a helyén most állandósult szemétdomb van. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Gazdagréten a Nagyszeben térnél van egy parkoló sarok (egy kínai áruház mellett), ahol folyamatosan raknak ki autósok szemetet. Sajnos a hajléktalanok is emiatt sokan portyáznak itt, ami nagyon rontja a környezet összképét és élhetőségét. (Ráadásul a hajléktalanok pénzt kérnek az autósoktól, hogy vigyázzanak az autójukra.)

A bejelentő által bejelölt helyszín. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által bejelölt helyszín. / Fotó: Google Maps

Csatoltam egy képet (azóta már sokkal több a szemét), illetve egy Google Maps jelölést is. Írtam az FKF-nek, még nem válaszoltak. Úgy tudom, hogy folyamatosan fenn áll ez a probléma, nem csak egyszeri, így komolyabb intézkedések kellenének, mint csak az elszállíttatás. Köszönöm előre is a segítséget!”

A kép jobb sarkában a volt szelektív hulladékgyűjtő sziget még 2014-ben. / Fotó: Google Maps

A kép jobb sarkában a volt szelektív hulladékgyűjtő sziget még 2014-ben. / Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Gazdagrét helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

You may also like...