Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tállya község "hullazsákos" hulladékapokalipszis - Hulladekvadasz.hu

Tállya község „hullazsákos” hulladékapokalipszis

Tállya község első bejelentését nem aprózta el a BAZ megye hulladékvadásza. Közel 20 képen szinte minden hulladéktípus megtalálható. Mi ez ha nem … ?

Vajon hány tonna hulladék lehet Tállya határában? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vajon hány tonna hulladék lehet Tállya határában? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Tállya község a szőlősorok alatti árkot szeméttelepként használják jó páran. A linken a helyszín itt.

Építési, műanyag, vegyi hulladék? Mi kell még?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Építési, műanyag, vegyi hulladék? Mi kell még?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A térképen piros színnel jelzett, többnyire építési hulladék tavasszal volt levadászva (1 kép), annak a jelenlegi sorsáról nincs információm.

A sárgával jelzett vonalon a tavaszi állapothoz képest nem történt változás. (2-18 kép) Reméljük, az önkormányzat mihamarabb lépéseket tesz az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Tállya község helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Távolról szinte mint egy hullazsák, nemde? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Távolról szinte mint egy hullazsák, nemde? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A község a wikipedia szerint

Tállya község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban.[4] A híres tokaj-hegyaljai borvidéken fekszik, Miskolctól 45 km-re keletre.
Története
A környék már az őskorban is lakott volt. A 15. században már városként említik. Nevét feltehetőleg francia nyelvű bevándorlóktól kapta, akiket a tatárjárás után telepítettek a környékre. A név a francia „taille” (vágás, irtás) szóból ered, valószínűleg arra utal, hogy a szőlőtelepítés előtt a domboldal bozótosát kiirtották.

A középkorban vára is volt, de a 16. században már csak romjai álltak, ekkor Lorántffy Zsuzsanna utasítására a kövek nagy részét építkezésekhez használták fel.

A Rákóczi-szabadságharc idején Tállya – a Rákóczi-család birtokaként – a kurucok egyik fő bázisa volt. 1711-et követően a család elveszítette Tállyát, és a Bretzenhein, majd a Sóhalmi család birtoka volt.

Forrás: wikipedia.