Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tállya község “hullazsákos” hulladékapokalipszis

Tállya község első bejelentését nem aprózta el a BAZ megye hulladékvadásza. Közel 20 képen szinte minden hulladéktípus megtalálható. Mi ez ha nem … ?

Vajon hány tonna hulladék lehet Tállya határában? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vajon hány tonna hulladék lehet Tállya határában? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tállya község a szőlősorok alatti árkot szeméttelepként használják jó páran. A linken a helyszín itt.

Építési, műanyag, vegyi hulladék? Mi kell még?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Építési, műanyag, vegyi hulladék? Mi kell még?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A térképen piros színnel jelzett, többnyire építési hulladék tavasszal volt levadászva (1 kép), annak a jelenlegi sorsáról nincs információm.

A sárgával jelzett vonalon a tavaszi állapothoz képest nem történt változás. (2-18 kép) Reméljük, az önkormányzat mihamarabb lépéseket tesz az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Tállya község helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Távolról szinte mint egy hullazsák, nemde? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Távolról szinte mint egy hullazsák, nemde? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A község a wikipedia szerint

Tállya község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban.[4] A híres tokaj-hegyaljai borvidéken fekszik, Miskolctól 45 km-re keletre.
Története
A környék már az őskorban is lakott volt. A 15. században már városként említik. Nevét feltehetőleg francia nyelvű bevándorlóktól kapta, akiket a tatárjárás után telepítettek a környékre. A név a francia „taille” (vágás, irtás) szóból ered, valószínűleg arra utal, hogy a szőlőtelepítés előtt a domboldal bozótosát kiirtották.

A középkorban vára is volt, de a 16. században már csak romjai álltak, ekkor Lorántffy Zsuzsanna utasítására a kövek nagy részét építkezésekhez használták fel.

A Rákóczi-szabadságharc idején Tállya – a Rákóczi-család birtokaként – a kurucok egyik fő bázisa volt. 1711-et követően a család elveszítette Tállyát, és a Bretzenhein, majd a Sóhalmi család birtoka volt.

Forrás: wikipedia.