Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szappan tusfürdő helyett? - Hulladekvadasz.hu

Szappan tusfürdő helyett?

Szappan tusfürdő helyett? Rengeteg műanyag flakont lehet általuk megsporolni, sőt sokkal praktikusabbak is. Ennek részleteiről Tóth Andi ír rovatában.

Volt idő amikor el sem tudtam volna képzelni egy tusolást tusfürdő nélkül. Még emlékszem ahogy válogattam az illatok és a külső megjelenés alapján: hmm, szép virág van a flakonján, jó az illata, azt írja hidratál, stb. El sem tudtam volna képzelni a tusolást úgy, hogy a bőröm ne lett volna csúszós a tusfürdő használatakor. Azt gondoltam, ez a jó, az egészséges.

Aztán egy nagyobb rendrakás eredményeképpen a kamra egyik polcának zugában, ráakadtam egy csomó kézműves szappanra, amiket az évek során ajándékba kaptam. Sosem kerültek felhasználásra, mert kézmosáshoz is folyékony szappant vásároltam. Elhatároztam, hogy nem dobom ki, sőt el sem ajándékozom, hanem ha már itt vannak, akkor elhasználjuk, legalább spórolok egy kicsit, amíg kitartanak.

Miután elfogytak a folyékony szappanok és a tusfürdők, kitettem belőlük a mosdókagylóhoz, kézmosás célra, és a tusolóba a tusfürdő helyett.

Nagyon érdekes volt amit tapasztaltam: a kézmosásnál gyakorlatilag fel sem tűnt a családban senkinek a változás, használták amit találtak. Azonban a család férfi tagjai hiányolták a tusfürdőt, a lányom és én pedig teljesen elégedettek voltunk a szappannal a tusolóban is.

A fiúknak elkezdtem kikísérletezni a házilag elkészíthető tökéletes tusfürdőt, sikerrel jártam, csak ezt használják. Mi csajok pedig maradtunk a szappannál. Feltűnt, hogy amíg bolti tusfürdőt használtunk, mindig mindenki vakarózott, rengeteg testápolót fogyasztottunk, ez a szappannal teljesen megszűnt.

A szappanban külön jó, hogy papírcsomagolásban vagy akár csomagolás nélkül is megvásárolható, nagyon sokáig elég és töredékébe kerül a bolti tusfürdőknek és folyékony kézmosó szappanoknak.

Létezik sampon szappan is, próbáltam, nekem nem vált be, nem volt kényelmes használnom, így a sampon esetében ugyanúgy jártam el mint a tusfürdőnél: kikísérleteztem a nekünk megfelelő házilagos folyékony sampont. Folttisztításhoz is szappant használok, egyszerű mosószappant. A tapasztalatom vele hasonló a pipereszappanhoz: nagyon olcsó, nagyon sokáig kitart és hatékony.

Akinek van módja, kedve, az házilag is elkészítheti a saját mosó- vagy pipere szappanját, ehhez rengeteg hasznos leírás található a neten.

Összefoglalva, bátran kezdjetek bele a szappan használatába. Nem kényelmetlenebb használni, mint a flakonos bolti termékeket, de az előnyei messze túlszárnyalják a tusfürdőkét.

Szappan egy kiváló alternatíva a tusfürdőnek, amivel rengeteg hulladékot és sok esetben praktikusabb megoldásokat kaphatunk.

Andi ?

Ha még több hasznos tippet szeretnél olvasni a hulladék csökkentéséről, akkor keresd fel

You may also like...