Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Jégvirág karácsonyfadísz készítése - #36 DIY - Hulladekvadasz.hu

Jégvirág karácsonyfadísz készítése – #36 DIY

Jégvirág karácsonyfadísz készítésébe nyújt segítséget DIY rovatunk eheti száma. Karácsony közeledtével sokaknak hasznos lehet.

A Kreatív Hobbik Csoport bemutatkozó cikke ide kattintva, korábbi DIY cikkeink itt elérhetőek.

A jégvirág dísze lehet lakásunknak, karácsonyfánknak, de akár saját magunknak is.

A jégvirág dísze lehet lakásunknak, karácsonyfánknak, de akár saját magunknak is.

A készítő gondolatai
Ezt a kis díszt a youtube-on láttam itt. Ennek a paracord karácsonyfadísznek az elkészítésében fogok most Nektek segíteni. De mi is az a paracord?  Mennyi hasznos kiegészítőt és használati tárgyat lehet belőle készíteni?

A paracord nem csak divat, hanem egy olyan hasznos kiegészítő, ami jó, ha mindig Veled van. Kifejezi a személyiségét, hovatartozását és nem csak dísze és kiegészítője a mindennapi ruházkodásnak, hanem végszükség esetén egy nagyon hasznos és praktikus eszköz is a kezünkben van.

Eredetileg az amerikai ejtőernyők felfüggesztő zsinórjaiként használtak a 2. világháborútól, majd az ejtőernyősök a harcmezőn rájöttek, hogy a kötélzet alkalmas sok más feladatra is. Jelenleg általános célú zsinórként alkalmazzák, katonák és civilek egyaránt.

Az utóbbi években egyre elterjedtebb a Paracord karkötők viselése fiatalok körében. Azok csuklóján tekinthetünk meg egy-egy divatos és egyedi mintát, akik valamilyen sportot űznek, de gyakran hétköznapi viseletben is szembejöhet velünk az utcán. A karkötők többsége könnyen lebontható, így nagyjából átlagosan 3 méter kötelet kaphat a tulajdonos. Most nem egy karkötőt fogunk elkészíteni, hanem Karácsony közeledtével egy paracordból készült jégvirágot.

Készítő: Szász Tamás, StrongParamedicParacord

Hozzávalók:

  • 5 db egyenként 45 cm-es zsinór 2-3 mm vastag legyen. Én 2 mm-es paracordot használtam, de lehet használni 4 mm-est is
  • 1 db 70 cm hosszú zsinór szintén 2-3 mm vastagságú
  • 1 db 25-30 mm-es kulcskarika (vagy függönykarika)
  • Olló, öngyújtó, gyűszű

Elkészítési idő: ca 30 perc

Lépésről-lépésre leírás:

A karikára felfogatjuk a levágott szálakat, ahogy a képen is látszik. Figyeljünk rá, hogy mindegyik felfogatás egyforma távolságra legyen.

Ezt követően a következő linken található videó alapján kicsi snake hurkokat készítünk úgy, hogy mindig a két szomszédos szálat használjuk. A képen ezt pirossal jelöltem. A link, ami alapján készülnek a kis hurkok.

Ha körbe érünk így kell kinéznie. Az első huroknál ne húzzuk nagyon meg, legyen egy picike lazaság a karikán lévő fül és az első szem között! A képen ezt is pirossal jelöltem.

A második körben ismét a képen pirossal jelölt szálakat állítjuk párba és szintén hagyjunk neki egy kis lazaságot, játékot és készítsünk az előzőek szerint ismét 4 kicsi hurkot minden párral.

Figyeljünk a megfelelő lazaságra. Ha ismét körbeérünk, készen is vagyunk.

A szálakat vágjuk le kb 3-4 mm maradjon csak. Óvatosan öngyújtóval melegítsük meg és egy gyűszűvel vagy az olló oldalával mikor már elég meleg dolgozzuk el szépen. A két hosszabb szál, ami maradt, azt hagyjuk meg és kössünk rá egy csomót. Én gyémánt csomót használtam, ahhoz is mellékelek egy linket, aki ügyesebb próbálja meg, nagyon szép tud lenni!

Gyémánt csomó (Diamond knot) készítése itt.

Ha szeretnél követni és még többet megtudni rólam, és a paracord termékeimről ITT elérsz.

Jégvirág készítéséhez sok sikert és Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! – Szász Tamás

Tetszett a cikk, olvasnál még hasonlókat? Akkor kérjük támogasd a szerkesztőségünket, akár 300 forinttal is. Célunk, hogy minél több hasonló szemléletformáló, kreatív cikket hozzunk létre számotokra.




Ha még több karácsonyi inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „4 évszak – Tél (+Karácsony)” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...