Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
November hulladékvadásza, Nagy Sára - interjú a győztessel - Hulladekvadasz.hu

November hulladékvadásza, Nagy Sára – interjú a győztessel

November hulladékvadásza, Nagy Sára lett. Igen, sok tévhit ellenére a hölgyek is erőszeretettel vadásznak, méghozzá a környezetünket ellepő hulladéklerakásokra.

Az Országos Hulladékvadászat eseménysorozatunk lassan már féléve minden hónapban megrendezésre kerül egy külön erre az alkalomra létrehozott facebook esemény alkalmával. (Aktuális decemberi eseményünk ide kattintva érhető el.)

Eddig már 4 esetben hirdettünk havi bontásban győztest. Első alkalommal Besze Marci volt a legjobb hulladékvadász, aki július hónapban a legtöbb bejelentést küldte el számunkra.

November Hulladékvadásza, Nagy Sára lett, akivel egy rövid interjút készítettünk.

Az interjúval szeretnénk rávilágítani arra, hogy bárkiből lehet hulladékvadász, akinek kicsit is fontos a környezete tisztasága.

November hulladékvadásza, Nagy Sára büszkén viseli nyereményét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

November hulladékvadásza, Nagy Sára büszkén viseli nyereményét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Országos Hulladékvadászatunk nyertese mindig az, aki a legtöbb bejelentés küldi. De eddig csak egy esetben volt lehetőségünk arra, hogy a nyertessel interjút is készítsünk.

November hulladékvadászával készített interjúnk alább olvasható.

Miért gondoltad úgy, hogy bejelentesz egy illegális hulladéklerakást a hulladekvadasz.hu -n?
Számomra hihetetlen, hogy az emberek képesek ilyen mértékű igénytelenségre, hogy a környezetet, amiben élnek ilyen mértékben csúfítsák el. Nem beszélve arról, hogy ez a fajta nemtörődömség rettentő felelőtlenséggel is jár, hiszen nem csak az elborzasztó látványról van szó, hanem hogy ártanak az élővilágnak is. Ezért döntöttem úgy, hogy teszek ellenük, mert ez a legkevesebb, amit egyedül az ember megtehet. Hát erre csodás a Hulladékvadász applikáció.

Közel hány illegális hulladékbejelentésnél tartasz, számolod?
10-15 bejelentés biztos. Már pár hónapja használom a hulladékvadász applikációt. A barátommal sokat járunk túrázni így emiatt is sok lehetőségem van vadászgatni. Sajnos sokan a hulladékudvarok helyet táj-és környezetvédelmi helyszínekre hordják a szemetüket.

Korábban foglalkoztatott a környezetvédelem gondolata?
Mindig is fontosnak tartottam, hogy ne csupán a jelenben éljünk, hanem a jövőben is gondolkozzunk. Fontos, hogy törődjünk a felnövekvő és a meg nem született generációval is egyaránt. Jövendőbeli családanyaként szeretném, hogy a gyermekeim is zöld erdőkben kirándulhassanak, és tiszta levegőhöz jussanak. És persze törődjünk a Földdel, ahol élünk, hiszen ez az otthonunk. Például, ami talán a legkevesebb, amit megtehetek, hogy a zöldhulladékomat komposztálom. Ezzel is csökkentve ökolábnyomomat.

Szerinted mennyire járulsz hozzá a hulladékképződéshez? Teszel ellene?
A szelektív hulladékgyűjtésen túl próbálok a lehető legkevesebb hulladékot termelni a mindennapokban. Figyelek arra, hogy mindig legyen nálam vásárlásnál pl. táska, és palack, hogy ne kelljen folyton folyvást újabbal gazdagítani a szemetesládákat. Ehhez sokat segít a piacon való vásárlás, hiszen ott abba hozom el a tejet, tojást, amit én viszek oda. Mindezek mellett pedig Tóth Andi csoportjából merítek ötleteket, hogy hogyan válhassak még hatékonyabbá.

Családodnak, barátaidnak mennyire lehet fontos a környezetük szerinted?
Keveseknek teszi ki a hétköznapi gondolatát a környezet óvása, de ha szóba kerül egyként szólalnak meg az én hangomon. Ezért próbálom őket aktívabbá tenni, hogy ne csak szóban szeressék és óvják a földet, hanem ténylegesen is.

Köszönjük az interjút és gratulálunk az öko-tex ruhaipari alapanyagú nyereménypólóhoz.


Országos Hulladékvadászat
A 2017 júliusban indult havonta jelentkező országos hulladékvadászat facebook eseményünk alkalmával az adott tárgyi hónapban a legtöbb bejelentést beküldök között hulladékvadász öko-tex terméket sorsolunk ki.

Az eseménysorozat “szigorú” játékszabálya csupán annyi, hogy az applikáció letöltésével és annak használatával lehet részt venni a hulladékvadászaton.

November hulladékvadásza nyereménye

Úgy gondoltuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten motiváljuk a hulladékvadászokat minden hónap legjobbjának értékes környezetbarát termékeket, tárgyakat ajándékozunk. Ezzel is motiválva a részvevőket a minél több illegális hulladék bejelentésre.

A bejelentéseket az oldal adminisztrátorai feldolgozzák és a publikálás után továbbküldik az aktuális szervekhez. Remélve, hogy a probléma a bejelentések hatására minél hamarabb megoldódik.

Hulladékvadász térkép elérhető a képre kattintva.

Hulladékvadász térkép elérhető a képre kattintva.

Az oldal indulása óta (2016. január 1.) több, mint ezer bejelentés érkezett, ebből több mint 400 megtisztított helyszínről tudunk. Sajnos nem minden esetben kapunk visszajelzést a bejelentés megoldásáról, de ha igen, akkor előtte utána képpel mutatjuk be az aktuális szervnek a munkáját.

You may also like...