Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hóember, ami nem olvad el - újrahasznosított anyagokból - Hulladekvadasz.hu

Hóember, ami nem olvad el – újrahasznosított anyagokból

Egy el nem olvadó hóember elkészítésében kalauzol el minket ezen a héten Kovács Friderika, a Kreatív hobbik csoport egyik tagja.

Az alkotó gondolatai
A valós környezetvédelem, a környezettudatos életvitel, és az újrahasznosítás melletti elhivatottságom sok évvel ezelőtt kezdődött. 1997-ben egy vidéki kis faluból elmentem Németországba bébiszitternek. A megérkezésem napján a családtagok bemutatása, valamint a lakás helyiségeinek ismertetése után azonnal a mosogató alatti szekrényhez vezettek, és azt kinyitva (első, és legfontosabb) információként elmagyarázták nekem, hogy a 4 különböző színű hulladéktartó mire használandó!

Ezek (nagytestvérei) a ház előtt szintén 4 különböző színben ott pompáztak, melyek kívülről is patika tisztaságúak voltak. Akkor 1997-ben számomra ez olyan volt, mintha egy űrállomásra érkeztem volna, hiszen Magyarországon ekkor még se híre se hamva nem volt a szelektív hulladékgyűjtésnek, még mint fogalmat sem ismertük.

Támogasd szavazatoddal a hulladekvadasz.hu alapítványát, a JÖN Alapítványt a Méltán Híres Civilek jótékonysági versenyében, erre a linkre kattintva: https://anapp.me/f/E6P/391

Ott, akkor megtanultam, és megszerettem ezek szerint az elvek szerint élni, és ezt azóta is szívügyemnek tekintem. 

Évekkel később, amikor elkezdtem kézműves termékeket készíteni, akkor első körben (költséghatékonyságból) a környezetemben fellelhető dolgokból kezdtem el tárgyakat készíteni mondván: ha esetleg nem sikerül, akkor ne a drága alapanyagot dobjuk ki. Ez a szemlélet azóta is megmaradt, és ebben a szellemben készítem azóta is egyedi kis alkotásaimat. Az idei Karácsonyi dekorációkat is hulladékok, és maradék anyagok felhasználásával készítettem. Ezek közül most a hóemberemet szeretném bemutatni.

Sajnos készítés közben nem készült sok fotó, de a felhasznált alapanyagok, és a kész termék fotózásra került, az elkészítése pedig egészen egyszerű.

Készítő: Kovács Friderika, Fri-Ko Dekor

Elkészítési idő: 1 óra

Alapanyagok:

  • 2db vesszőkoszorú,
  • 2 db fehér girland,
  • habfólia
  • használt fekete nylon,
  • maradék narancssárga dekorgumi,
  • 2db (20 LED)-es elemes izzósor – (elhagyható)

Eszközök:

  • drót,
  • olló,
  • TIXO ragasztószalag

Elkészítés
Először a vesszőkoszorúkat külön-külön betekerjük az izzókkal. Majd mindkettőre feltekerjük a fehér girlandot is. A hóember nyakánál egymáshoz rögzítettem dróttal a két koszorút. A habfóliát szintén dróttal a koszorú hátoldalához rögzítettem a négy sarkán.

Ezután fekete nylonból, és narancssárga gumiból vágott szemet, szájat, orrot átlátszó ragasztóval a habfóliára ragasztottam. A testén lévő gombokat pedig a girlandra rögzítettem. A kalapját én egy MP3 lejátszó dobozából kivett fekete műanyagból vágtam ki, a habfóliát pedig elektromos készülékeink (tv, mikró, stb) vásárlásakor a dobozon belül a csomagolásban találjuk.

Mivel nálunk a kertben lakik Őkelme, így az elemtartókat én egy jól záródó vajkrémes dobozba rejtettem az eső, és hó elől.

Ügyeljünk rá, hogy meg ne fázzon odakint a hidegben, kössünk a nyakába egy jó meleg sálat!

A hóember készítéshez sok sikert és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!


Ha még több karácsonyi inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „4 évszak – Tél (+Karácsony)” nevű táblánkat ITT.

Pályázz Te is!

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...