Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gyűjtőedények ABC-je mindenkinek! - Hulladekvadasz.hu

Gyűjtőedények ABC-je mindenkinek!

Gyűjtőedények a lámpahulladék visszagyűjtés szempontjából rendkívül fontosak, ezek típusairól szeretnénk most felvilágosítást adni a kedves olvasóknak. Több féle létezik mérettől és elhelyezéstől függően.

Gyűjtőedények

Forrás: lampahulladek.blog.hu

Bár már ma is büszkék lehetünk a hazai izzó és lámpa újrahasznosító iparágra, az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. továbbra is mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók és felhasználók számára minél egyszerűbb és kényelmesebb megoldást kínáljon a lámpahulladékok visszavételére és begyűjtésére. Évről évre bővülő begyűjtő-hálózatuk akkor tud igazán sikeresen működni, ha gyűjtőedényeik láthatóak és mindenki számára egyértelműen felismerhetőek.

Jöjjön most egy rövid ismertető arról, milyen gyűjtőedényekkel találkozhatsz a gyűjtőpontokon.

Fényforrások gyűjtésére szolgáló gyűjtőhenger

Gyűjtőedények

Ha azt tapasztaltad, hogy az edény mindig tele van, ez csak a látszat. A törésvédelem érdekében egy spirál a hengerben található tányért fenn tartja, ez az alap a fényforrások súlyától fokozatosan süllyed le a henger aljáig. Következő alkalommal nyugodtan vidd el a kiégett izzókat és tedd bele az edénybe. A kiskereskedelmi egységekben leggyakrabban ezzel a gyűjtőhengerrel találkozhatsz.

Fényforráshulladék-begyűjtő edény

Gyűjtőedények

Egyes üzletekben ezt a kis sárga ládát találod.

Fénycsövek gyűjtésére szolgáló négyes papírgyűjtő hasáb

Gyűjtőedények Gyűjtőedények

Nagyobb üzletekben és ahol fénycsöveket is vásárolhatsz, az elhasznált fénycsöveket ilyen oszlopos tartóba helyezheted el.

Egyéb fényforrások és fénycsövek gyűjtésére szolgáló papírgyűjtők

Gyűjtőedények Gyűjtőedények

A nagyfogyasztók általában ilyen dobozokban gyűjtik a visszahozott fényforrásokat.

Rácsos paletta elliptikus és csőburás lámpák gyűjtésére és Rungen paletták egyenes fénycsövek gyűjtésére

Gyűjtőedények Gyűjtőedények

Ha a forgalmazónál még ennél is nagyobb mennyiség gyűlik össze folyamatosan, akkor ilyen nagy paletták állnak a rendelkezésükre.

Fémkonténer egyéb fényforrások és egyenes fénycsövek gyűjtésére

Gyűjtőedények Gyűjtőedények

Ha egyenesen a hulladékudvarba viszed a szelektíven összegyűjtött elhasznált fényforrásokat, ott ilyen konténereket találsz.

Bármelyik gyűjtőpontra és gyűjtőedénybe juttatod el ingyenesen az általad összegyűjtött kiégett izzókat, fénycsöveket és lámpatesteket, biztos lehetsz benne, hogy a hulladék egy országosan működő, komplex logisztikai rendszerben folytatja útját egészen a feldolgozásig és újrahasznosításig.

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk már a gyűjtőpontok előfordulási helyével, a cikk itt található.

Gyűjtőedények számos típusa áll tehát rendelkezésre, bátran használjuk őket lámpahulladékunk leadására! Bízunk benne, hogy ez által minél nagyobb mennyiség kerül visszagyűjtésre és újrahasznosításra.

You may also like...