Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szemenye község határában hulladékKIRAKAT

Szemenye község határában illegális hulladékkirakatra lelt a bejelentő, mindez a 8-as út mentén. Vas megyei település első bejelentése.

A bejelentés szövegében KÁM községet jelöli meg, de a gps koordináták mást mutatnak.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Kám község határában erdő széli háztartási hulladék ezen a gps kordinátán: 47.102169,16.937675 “

Hulladék jellege: háztartási műanyag

Szemenye község helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A községről a wikipedia szerint

Fekvése
A Kemenesháton található. Irtásfalu jellegéből adódóan határának két fő meghatározója az ökológiailag értékes Farkas-erdő, és a hangulatos szőlőhegy. A 8-as főút északi oldalán terül el.

Története
A vasvári káptalan birtokaként először 1217-ben említik az oklevelekben, de határában a rómaikorból is kerültek elő emlékek. Neve a szomszédságában a 10. században már meglévő (Kaán) vezéri szálláshoz tartozó segédnép települését jelenti. A török időkben elnéptelenedő falut 1757-ben – részben német lakosokkal – újratelepítette az erdőt birtokló sárvári földesúr, ekkor rövid ideig Farkasszentgyörgy néven is szerepelt. Az 1827-ben készült szerény kis kápolna helyén – magánhagyatékból – 1932-ben épült mostani római katolikus műemléktemploma, Szent Vendelnek ajánlva. A hívek 2003-ban öntették újra a világháborúban elvitt harang utódját. A község címerében Szent Vendel látható, ki a pásztorkodást választja a számára felkínált királyi korona helyett.

Forrás: wikipedia.