Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Bőny buszmegállójába kib.... szemét! - Hulladekvadasz.hu

Bőny buszmegállójába kib…. szemét!

Bőny települését elhagyván Győr felé utazva valaki gondolt egy ngyott és az első buszmegállóba kib … bocsánat, kitette kommunális hulladékát.

AGyőr-Moson-Sopron megyei Bőny első bejelentése. A megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Böny és Örkénypuszta közötti megálló. ( ha Györ felé utazunk – Erdészház előtti Megálló)”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Bőny helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Magyarország északnyugati részén, a Bakony-ér mellett, Győrtől 19 km-re helyezkedik el. A település a megye keleti szegletében helyezkedik el, Győr-Moson-Sopron megye és Komárom-Esztergom megye határán. A község a 15 km-re levő Győr vonzáskörzetébe tartozik. Az M1-es autópálya nyugati irányban 8 km, északi irányban 5 km távolságra kerüli el Bőnyt. A községnek nincs vasúti összeköttetése. A legközelebbi vasútállomás Nagyszentjánoson, illetve Győrben található. A falutól mindössze 11 km-re fekszik Bábolna városa.

Az éghajlata erősen kontinentális jellegű. A falu mellett folyik az év nagy részében jelentéktelen vízhozamú Bakony-ér, amely a múltban áradásaival komoly károkat okozott. Az időjárás viszonylagos szélsőségességével is magyarázható, hogy a 20. század fordulóján az egyik legjelentősebb háziállat az igénytelen juh volt a településen. Létezik még egy ritkaságnak számító ősdiófás terület.

Története és mai élete
A község határában néhány évtizeddel ezelőtt végzett kutatófúrások során melegvizes forrást találtak, melyet akkor lezártak. Az első emlékek, amelyek a térség lakott voltára utalnak, az újabb kőkorszakból származnak. A múltban végzett kutatások a bronzkorból származó eszközöket, fegyvereket hoztak a felszínre Szőlőhegyben, Örkénypusztán és Györgyházán. A rómaiak uralma idején a terület lakott térség volt, aminek ékes bizonyítéka a győri Kőtárban megtekinthető síremlék.

Bőny nevével egy 1235-ben kiadott oklevélben találkoztunk Buun, majd 1240-ben Buhun alakban. A település neve valószínűleg a „Bő” személynévből ered, amely feltehetően a térségben birtokkal rendelkező családot jelölik. A Bő név török eredetű, jelentése nemzetségfő. A község 1300-ban a Cseszneky család birtoka volt.

További részletek és a forrás: wikipedia.