Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mikulásvirág készítése a last minute ajándék ötlet – #38 DIY

Mikulásvirág készítése, egyben egy last minute ajándék ötlet részünkről, hiszen két nap múlva itt a Karácsony, a szeretet ünnepe.

Ha szeretnél még egy apróságot készíteni, varrd meg velünk ezt a helyes kis mikulásvirágot, melyet tehetsz a csomagolásra, vagy elkészítheted akár brossként is. Megmutatjuk az alapokat, hogyan készítsd el.

Készítő: Korcsolán Zsuzsanna – Fehér Levendula Műhely

Hozzávalók:

  • piros és zöld filcanyag
  • cérna,tű
  • akryl gyöngy, vagy gyöngy

Elkészítés menete:

Szabad kézzel rajzoljuk fel egy kartonra a képen látható szirom formát. A karton formát az anyaghoz hozzáfogva könnyen kivághatjuk a szükséges mennyiséget.

Egy virághoz 10 db piros sziromra és 2 db zöld sziromra van szükségünk.

Első körben 5 db szirmot varrunk egymáshoz oly módon, hogy a szirmokat a végüknél összecsippentjük és két-három öltéssel összevarrjuk őket.

Majd egyesével egymáshoz illesztve varrjuk tovább.

Készítünk két darab öt sziromból álló halmazt majd ezeket egymás tetejére téve, a gyöngyök segítségével összevarrjuk.

Amikor a 10 db szirmot már összevarrtuk az aljára illesztjük/varrjuk a zöld leveleket és több öltéssel fel-le varrva szorosan összetűzzük.

A kész virágunkat felhasználhatjuk koszorúra, csomagolásra, kitűzőnek, de akár hajpántra ragasztva is remekül mutat.

Reméljük a Mikulásvirág készítése elnyerte a tetszéseteket. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Ha még több karácsonyi inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „4 évszak – Tél (+Karácsony)” nevű táblánkat ITT.

Pályázz Te is!

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek