Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nyomor és szemét Karácsonykor a Stadionoknál (Frissítve)

A nyomor és szemét látványa lehangoló szomorúsága Karácsony alkalmával még keservesebb képet fest, mint egy átlagos napon, hogy emberek élnek az utcán a szemétközt.

Frissítve
2018.01.26.

A bejelentőtől kapott tájékoztatás alapján a területet megtisztították, köszönjük!

Köszönjük a takarítási munkálatokat az aktuális szerveknek.


Korábban
2017.12.22.

A téli hideg beköszöntével napról napra beköltözik a híradásokba, hogy éppen hányan fagytak halálra az éjszaka. A szeretet ünnepén gondoljunk embertársainkra is, akiknek nem adatott meg az otthon melege. A felgyorsuló világunkban, a fogyasztói társadalmunkban ne az elvárt normák, hanem a szeretet és a békesség határozza meg életünket. Becsüljük azt, amink van. – szerk.

Az alábbi bejelentést 2017 december 22-én kaptuk. Szomorú, hogy a XXI. században ilyenek megtörténhetnek a szemünk láttára, hogy egyesek az utcán élnek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Vadászok! Egészen elképesztő az a helyzet, ami a Stadionoknál a Hungária körút, Mogyoródi út sarkán van. Mintha egy szeméttelep vert volna itt tábort. Van itt minden, ha jól megnézik a képeket. De még tüzet is gyújtottak a kedves “használók”. Ez szégyen a kerületre nézve! A Papp László Sport Aréna a közelben illetve az óriási Stadion építkezés.

Amikor világmárkák és az irodalom találkozik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Amikor világmárkák és az irodalom találkozik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ráadásul ez egy parkoló, nem zsibvásár! Hogy történhet ez meg egy ilyen forgalmas helyen? Teljesen le vagyok döbbenve. Volt azért ebbe a parkolóban már sok minden, de nálam ez verte ki végképp a biztosítékot, hogy itt életvitelszerűen élnek emberek a téli hidegben.”

Vannak embertársaink akik mellett naponta elhaladunk mit sem törődve azok nyomorával. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vannak embertársaink akik mellett naponta elhaladunk mit sem törődve azok nyomorával. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális.

Nyomor a Stadionok mellett egy szinte "összkomfortos" nyitott lakás képét adja. Már csak a karácsonyfa hiányzik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nyomor a Stadionok mellett a helyszín egy szinte “összkomfortos” nyitott lakás képét adja. Már csak a karácsonyfa hiányzik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Korábban már több bejelentés érkezett erről a helyről, ami már évek óta illegális hulladéklerakások, nyilvános vizeldék és rongálások színhelye.

Nyomor és szemét helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést és a rengeteg képet a bejelentőnek!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek