Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Új honlap a lámpahulladék gyűjtésért

Új honlap segíti e hónaptól a lámpahulladék gyűjtésért érdeklődőket és abban aktívan résztvevőket az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. jóvoltából. Megújult külsővel sokkal áttekinthetőbb és könnyebben böngészhető, erről ejtenénk most pár szót.

Új honlap

Forrás: lampahulladek.blog.hu

Legfőbb cél az volt, hogy a világítástechnikai hulladékok hazai gyűjtését és feldolgozását minden eszközzel megkönnyítsék. Ezért az idei évben megvalósított „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című kampány keretében egy igazán felhasználóbarát felület készült. A weboldalunkon központi helyre került az országos gyűjtőpont kereső felület. Itt néhány gombnyomással megtalálhatod a hozzád közeli gyűjtőhelyeket. Beírhatod a teljes címet, de az is elég, ha az irányítószámot begépeled, és máris válogathatsz a kilistázott és térképen is megjelenített hulladékgyűjtő pontok között.

Kinek szól a honlap?

Ha magánemberként szeretnéd megtudni, mihez kezdj az otthon összegyűjtött elromlott izzókkal és fénycsövekkel, a Lakosság menüben megismerheted gyűjtőedényeinket. A lakosság és az intézményi partnerek is élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy saját gyűjtőedényt igényelnek. Ez mindenképp kényelmes megoldás, ha a jövőben elkötelezetten, aktívan szeretnéd gyűjteni a lámpahulladékot.

Új honlap

Forrás: lampahulladek.blog.hu

A világítástechnikai termékek gyártói és az importőrök is minden információt könnyen elérnek egy számukra létrehozott menü segítségével.

Új honlap

Forrás: lampahulladek.blog.hu

A felső zöld menüben pedig mindent megtudhatsz szervezetünkről, a hazánkban működő országos visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer működéséről.

Új honlap

Ismétlésként idézzük fel, hogy idén mivel foglalkoztunk a Lámpahulladék rovatunkban:

Új honlap áll tehát mindazok rendelkezésére, akik felelősen és külön szeretnék gyűjteni az izzó- lámpa és fénycső hulladékot. Ez mindannyiunk környezettudatos felelőssége!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek