Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hármashatárhegyi repülőtér hulladéklerakóvá vált? - Hulladekvadasz.hu

Hármashatárhegyi repülőtér hulladéklerakóvá vált?

Hármashatárhegyi repülőtér bezárása óta hulladéklerakások színterévé vált? Reméljük nem, de az első bejelentés innen más mutat.

Évek óta nem repült repülő a reptéren, amit azóta a növényzet és olykor a szemetelők lepnek el. Tipikus jelenség, amikor egy gazdaságilag nem karbantartott területet, épületet nem tartanak karban. A növényzet után a szemetelők, majd az összeroskadó épületek jelennek meg.

Budapest II. kerületi korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

Hármashatárhegyi repülőtér a szemetelők új célpontja? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hármashatárhegyi repülőtér a szemetelők új célpontja? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Valaki talált egy hatalmas szemét kupacot Budapest II. kerületi Hármashatárhegyi (volt) vitorlázó repülőtéren a kinti nagy hangár mögött.”

Hulladék jellege: kommonális.

[codepeople-post-map]

Hármashatárhegyi repülőtér helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A reptér a wikipedia szerint

A helyszín egyike Budapest sportcélú repülőtereinek. Budapest II. kerületében, a Kővár nevű városrész és a történelmi Pesthidegkút Hársakalja nevű részének határán fekszik. Nevét a szomszédos, a budapestiek számára a Kővár-hegynél jóval ismertebb Hármashatár-hegy után kapta.

A környék népszerű turistacélpont, így a repteret is gyakran útba ejtik az errefelé kirándulók. A repülőtér üzemeltetője a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület.

A repülőteret 1933-ben nyitották meg, ezzel újrakezdve az I. Világháború után a magyar repülést. Ez a repülőtér volt az egyik, ahol újraindulhatott és fejlődésnek indulhatott a repülés. A kijövő újabb és újabb géptípusok nagy része mind ezen a reptéren lett először kipróbálva, a repteret használatban tartó Műegyetemi Sportrepülő Egyesület jóvoltából. Az egyesület azokkal a vitorlázógépekkel repült melyeket önmaguknak előtte megterveztek, majd megépítettek. A gépek sikerük nyomán később nagymértékben elterjedtek Magyarországon.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2014 júniusában visszavonta a hármashatárhegyi repülőtér üzemeltetési engedélyét.

Forrás: wikipedia.

You may also like...