Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hármashatárhegyi repülőtér hulladéklerakóvá vált?

Hármashatárhegyi repülőtér bezárása óta hulladéklerakások színterévé vált? Reméljük nem, de az első bejelentés innen más mutat.

Évek óta nem repült repülő a reptéren, amit azóta a növényzet és olykor a szemetelők lepnek el. Tipikus jelenség, amikor egy gazdaságilag nem karbantartott területet, épületet nem tartanak karban. A növényzet után a szemetelők, majd az összeroskadó épületek jelennek meg.

Budapest II. kerületi korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

Hármashatárhegyi repülőtér a szemetelők új célpontja? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hármashatárhegyi repülőtér a szemetelők új célpontja? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Valaki talált egy hatalmas szemét kupacot Budapest II. kerületi Hármashatárhegyi (volt) vitorlázó repülőtéren a kinti nagy hangár mögött.”

Hulladék jellege: kommonális.

Hármashatárhegyi repülőtér helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A reptér a wikipedia szerint

A helyszín egyike Budapest sportcélú repülőtereinek. Budapest II. kerületében, a Kővár nevű városrész és a történelmi Pesthidegkút Hársakalja nevű részének határán fekszik. Nevét a szomszédos, a budapestiek számára a Kővár-hegynél jóval ismertebb Hármashatár-hegy után kapta.

A környék népszerű turistacélpont, így a repteret is gyakran útba ejtik az errefelé kirándulók. A repülőtér üzemeltetője a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület.

A repülőteret 1933-ben nyitották meg, ezzel újrakezdve az I. Világháború után a magyar repülést. Ez a repülőtér volt az egyik, ahol újraindulhatott és fejlődésnek indulhatott a repülés. A kijövő újabb és újabb géptípusok nagy része mind ezen a reptéren lett először kipróbálva, a repteret használatban tartó Műegyetemi Sportrepülő Egyesület jóvoltából. Az egyesület azokkal a vitorlázógépekkel repült melyeket önmaguknak előtte megterveztek, majd megépítettek. A gépek sikerük nyomán később nagymértékben elterjedtek Magyarországon.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2014 júniusában visszavonta a hármashatárhegyi repülőtér üzemeltetési engedélyét.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek