Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Legyesbénye tájromboló hulladéklerakásai

Legyesbénye Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település első bejelentésében igazán látványos tájromboló képsorokat kapunk illegális hulladéklerakásokról.

Nem az első eset ez , amikor az illegálisan lerakott hulladék tönkre teszi a környezet idillikus látványát. A BAZ megyéből érkezett korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A tájromboló látvány ezen a képen igazán megmutatkozik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A tájromboló látvány ezen a képen igazán megmutatkozik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő a helyszíneket a bejelentésekben egyedi linkeken megadta, amiből az aktuális önkormányzat fel tudja keresni a helyszíneket.

Az illegális hulladéklerakatok pontos helyei a bejelentő által jelölt térképen. / Fotó: Google Maps

Az illegális hulladéklerakatok pontos helyei a bejelentő által jelölt térképen. / Fotó: Google Maps

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A kirándulásunk Legyesbénye egyik nevezetességéhez, a legyesbényei barlanghoz vezetett. Az út legelején ez fogadott minket: 1-3 kép, térképen piros körrel jelölt rész, linken: https://goo.gl/maps/NgbsoKSiXKk A felfelé vezető út mellett, egy minden bizonnyal magánterület mellett elhaladva készült az alábbi fotó: 4. kép, térképen kék körrel jelölve, linken: https://goo.gl/maps/TksTQnZjkau 

Az út végén pedig még az alábbi szépségekbe is sikerült belebotlanunk: 5-14 . kép, fehér körrel jelölt rész, linken: https://goo.gl/maps/J1LaSKqZQ7k https://goo.gl/maps/ysmL4sdxNDz Reméljük, a legyesbényei önkormányzat mihamarabb megteszi a szükséges lépéseket és megtisztítja a területet, hogy kulturáltabb körülmények között várhassák a helyi látványosság megtekintéséhez érkezőket, természetkedvelőket.”

Műanyag és építési hulladék lassan beépül a körforgásba. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Műanyag és építési hulladék lassan beépül a körforgásba. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Legyesbénye első bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A településről a wikipedia szerint

Legyesbénye község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól közúton 32 kilométerre keletre.

Története
A középkorban az Aba nemzetség ősi javai közé tartozott a vidék, már a Névtelen Jegyző is említi az Abák Taktamelléki birtokait. A pápai tizedlajstromokban (1332-1337) említik először, Begna néven. 1374-ben Egyházasbénye, majd Albénye néven örökítették meg nevét az oklevelek kiállítói. A 14. században az Aba nemzetség bodrogkeresztúri ágazata volt Bénye tulajdonosa, amikor külön Al- és Felbénye néven ismerték.

Bővebben: wikipedia.