Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Legyesbénye tájromboló hulladéklerakásai - Hulladekvadasz.hu

Legyesbénye tájromboló hulladéklerakásai

Legyesbénye Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település első bejelentésében igazán látványos tájromboló képsorokat kapunk illegális hulladéklerakásokról.

Nem az első eset ez , amikor az illegálisan lerakott hulladék tönkre teszi a környezet idillikus látványát. A BAZ megyéből érkezett korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A tájromboló látvány ezen a képen igazán megmutatkozik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A tájromboló látvány ezen a képen igazán megmutatkozik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő a helyszíneket a bejelentésekben egyedi linkeken megadta, amiből az aktuális önkormányzat fel tudja keresni a helyszíneket.

Az illegális hulladéklerakatok pontos helyei a bejelentő által jelölt térképen. / Fotó: Google Maps

Az illegális hulladéklerakatok pontos helyei a bejelentő által jelölt térképen. / Fotó: Google Maps

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A kirándulásunk Legyesbénye egyik nevezetességéhez, a legyesbényei barlanghoz vezetett. Az út legelején ez fogadott minket: 1-3 kép, térképen piros körrel jelölt rész, linken: https://goo.gl/maps/NgbsoKSiXKk A felfelé vezető út mellett, egy minden bizonnyal magánterület mellett elhaladva készült az alábbi fotó: 4. kép, térképen kék körrel jelölve, linken: https://goo.gl/maps/TksTQnZjkau 

Az út végén pedig még az alábbi szépségekbe is sikerült belebotlanunk: 5-14 . kép, fehér körrel jelölt rész, linken: https://goo.gl/maps/J1LaSKqZQ7k https://goo.gl/maps/ysmL4sdxNDz Reméljük, a legyesbényei önkormányzat mihamarabb megteszi a szükséges lépéseket és megtisztítja a területet, hogy kulturáltabb körülmények között várhassák a helyi látványosság megtekintéséhez érkezőket, természetkedvelőket.”

Műanyag és építési hulladék lassan beépül a körforgásba. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Műanyag és építési hulladék lassan beépül a körforgásba. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Legyesbénye első bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A településről a wikipedia szerint

Legyesbénye község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól közúton 32 kilométerre keletre.

Története
A középkorban az Aba nemzetség ősi javai közé tartozott a vidék, már a Névtelen Jegyző is említi az Abák Taktamelléki birtokait. A pápai tizedlajstromokban (1332-1337) említik először, Begna néven. 1374-ben Egyházasbénye, majd Albénye néven örökítették meg nevét az oklevelek kiállítói. A 14. században az Aba nemzetség bodrogkeresztúri ágazata volt Bénye tulajdonosa, amikor külön Al- és Felbénye néven ismerték.

Bővebben: wikipedia.