Becske kéktúra útvonalát is beszennyezték szeméttel - Hulladekvadasz.hu
Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Becske kéktúra útvonalát is beszennyezték szeméttel

Becske kéktúra útvonalát is beszennyezték szeméttel írja egy arra járó túrázó hulladékvadász. Szomorú, de a szemét szinte mindenhol fellelhető ahova ember eljut.

A Nógrád megyei település első bejelentése is ez egyben, valószínűleg nem az utolsó. A megyéből érkezett korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A kéktúra útvonalát sokszor ilyen szemétkupacokkal szennyezik be. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A kéktúra útvonalát sokszor ilyen szemétkupacokkal szennyezik be. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Becske határában, Kétbodony felé a kéktúra útvonal mentén fotóztam. Nem biztos , hogy illegális lerakás (bár szerintem az), de egy elég nagy, “szépen” összerakott kupac 🙁 “

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Kéktúra Teszedd

A kéktúra útvonalára minden évben a Teszedd alkalmával külön szemétszedési akciókat szerveznek, hogy megőrizzék a természeti értékeink szépségei.

Fotó: szelektalok.hu

Fotó: szelektalok.hu

Becske kéktúra útvonalának helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

Becske község Nógrád megyében, a Balassagyarmati járásban.

Fekvése
A Cserhát hegységben található, a Galga-patak völgyében a Szanda-hegy lábánál. A legközelebbi város Balassagyarmat (20 km).

Megközelíthetősége
Vonattal a MÁV 78-as számú Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc-vasútvonalán közelíthető meg. A megállóhely neve Becske alsó, Nógrádkövesd és Magyarnándor között található.

Története
A település első írásos említése 1272-ből származik (Bechke). A település neve feltehetően a Benedek egykori személynévből származik, ezt valószínűsíti, hogy a település közelében állt egy 12. században alapított benedek-rendi apátság. Az 1562-1563 évi török kincstári adószámadási könyvek szerint a hódoltsághoz tartozott, 7 adóköteles házzal.

A török hódoltság előtt számos földesúr birtokolta, közöttük Széchenyi Benedek, a Széchényi család egyik őse. a 16. században a Bosnyák család, majd a Lónyay család birtokolta. A 18–19. században közbirtokossági község volt. A 20. század elején Nógrád vármegye Sziráki járásához tartozott. 1910-ben 943 lakosából 930 magyar volt. Ebből 911 római katolikus, 11 evangélikus, 21 izraelita volt. 2001-ben a település lakosságának 87%-a magyar, 13%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát.

Forrás: wikipedia.