Rohadó állati belek és szemét a pesti Duna partján (18+)

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Rohadó állati belek és szemét a pesti Duna partján, mindez Csepelen Budapest XXI. kerületében. A bejelentő felhívja a figyelmet, ha nem mi, akkor a Duna takarítja el a hulladékokat.

Frissítve
2018.04.26.

Csepel Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta a helyszínnel kapcsolatban
Tisztelt Hulladekvadasz.hu A korábbi bejelentésekkel (Duna part, Csepeli Rózsadomb) kapcsolatban a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. tájékoztatott, hogy az elhagyott hulladék elszállítása szintén megtörtént. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. lehetőségeihez mérten mindent megtesz a jelzett területek visszaellenőrzése és hulladékmentesítése érdekében. Amennyiben a hulladék korábbi birtokosának személye megállapítható, minden esetben hatósági eljárás indítására kerül sor.”

Köszönjük a terület megtisztítását. További jó munkát kívánunk Csepel Önkormányzatának.


Korábban
2018.01.12.

Már többször érkezett olyan bejelentés, ahol a vágott állatok maradványait egyszerűen kivitték a határba (például ez itt). Az állati maradványok tárolására és felhasználására szigorú rendelkezések állnak. A közterületre kihordott szerves hulladék lerakása illegálisan komoly büntetéssel súlyható, hiszen közegészségügyi kockázatai is vannak az ilyen típusú hulladékoknak.

Állati belek, egyáltalán nem állati, ahogy a földön hever. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Állati belek, egyáltalán nem állati, ahogy a földön hever. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok!  Több szemét is van úgymond “szigetekben” és valami állati maradvány is. Ez közvetlen a Duna mellett van, tehát ha árad minden megy tovább a vízzel. Olvastam a hulladekvadasz.hu leírásában, hogy

Az országban szinte mindenki hulladékvadász önkéntes, csak még nem tud róla

– hát én mától az lettem 🙂 “

Hulladék jellege: szerves, kommunális, építési, elektronikai.

Szemétszigetek az óceánban? Ja nem érdekel, mert messze van, akkor mit gondolsz a dunai szeméthelyzetről? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szemétszigetek az óceánban? Ja nem érdekel, mert messze van, akkor mit gondolsz a dunai szeméthelyzetről? / Fotó: hulladekvadasz.hu

[codepeople-post-map]

A belek és szemét csepeli helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: