Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rohadó állati belek és szemét a pesti Duna partján (18+)

Rohadó állati belek és szemét a pesti Duna partján, mindez Csepelen Budapest XXI. kerületében. A bejelentő felhívja a figyelmet, ha nem mi, akkor a Duna takarítja el a hulladékokat.

Frissítve
2018.04.26.

Csepel Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta a helyszínnel kapcsolatban
Tisztelt Hulladekvadasz.hu A korábbi bejelentésekkel (Duna part, Csepeli Rózsadomb) kapcsolatban a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. tájékoztatott, hogy az elhagyott hulladék elszállítása szintén megtörtént. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. lehetőségeihez mérten mindent megtesz a jelzett területek visszaellenőrzése és hulladékmentesítése érdekében. Amennyiben a hulladék korábbi birtokosának személye megállapítható, minden esetben hatósági eljárás indítására kerül sor.”

Köszönjük a terület megtisztítását. További jó munkát kívánunk Csepel Önkormányzatának.


Korábban
2018.01.12.

Már többször érkezett olyan bejelentés, ahol a vágott állatok maradványait egyszerűen kivitték a határba (például ez itt). Az állati maradványok tárolására és felhasználására szigorú rendelkezések állnak. A közterületre kihordott szerves hulladék lerakása illegálisan komoly büntetéssel súlyható, hiszen közegészségügyi kockázatai is vannak az ilyen típusú hulladékoknak.

Állati belek, egyáltalán nem állati, ahogy a földön hever. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Állati belek, egyáltalán nem állati, ahogy a földön hever. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok!  Több szemét is van úgymond “szigetekben” és valami állati maradvány is. Ez közvetlen a Duna mellett van, tehát ha árad minden megy tovább a vízzel. Olvastam a hulladekvadasz.hu leírásában, hogy

Az országban szinte mindenki hulladékvadász önkéntes, csak még nem tud róla

– hát én mától az lettem 🙂 “

Hulladék jellege: szerves, kommunális, építési, elektronikai.

Szemétszigetek az óceánban? Ja nem érdekel, mert messze van, akkor mit gondolsz a dunai szeméthelyzetről? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szemétszigetek az óceánban? Ja nem érdekel, mert messze van, akkor mit gondolsz a dunai szeméthelyzetről? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A belek és szemét csepeli helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek