Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A mágnes horgászat alapjai - Hulladekvadasz.hu

A mágnes horgászat alapjai

A mágnes horgászat alapjai, jobban mondva hogyan váljunk mágnes horgásszá, milyen eszköz kell, miért is jó? 2018-ban ismét ez a kiváló hobbi a Hulladékvadászon.

Az elején leszögezném, hogy mivel én is fiatal vagyok, ezért a szöveg is fiatalos lesz, tele lesz néhány ember számára ismeretlen szóval, szlengekkel stb. A mágnes horgászatot mágnesezésnek fogom rövidíteni. – Mércse Máté, a szerk.

A mágnesezés törvényi, jogi háttere
Jelenleg semmilyen törvény nem vonatkozik rá (reméljük, hogy ez így is marad). Ha horgász helyeken mágnesezik az ember akkor ez evidens hogy a horgászokat nem zavarjuk, a gátőröktől, éjjeli őröktől és egyéb őrzőktől engedélyt kérünk a tevékenységhez. Továbbá ha érdekel 9 jó tanács a szabályos mágnes horgászattal kapcsolatban, akkor kattints ide.

Milyen mágnest válasszak?
Sok kérdést látni a Facebook csoportban, hogy „ez a mágnes jó lesz kezdésnek?” vagy „ez elég erős lenne elsőnek?”. Nos, ebben a hobbiban nincs olyan, hogy kezdés. Itt olyan van, hogy tetszeni fog vagy nem. Vagy megunja az ember vagy beleszeret és nem akar hazamenni a vízparttól.

Ha elfogadjátok a tanácsomat én egy 160 kg-os teherbírásút ajánlok minimum, mivel ez éles környezetben 100 kg-ot bír felemelni. Az árára lehet azt mondanátok elsőnek, hogy drága, de körülbelül ~6500 forintért már kaphatóak, de egyszer kell csak megvenni és az évek során az értéke se csökken sokkal, ha az ember vigyáz rá.

Mi kell a mágnesezéshez?
Három dolog. Na jó négy, talán öt. Mágnes, csavar, kötél. Plusz te és kis kalandvágy. Egy 160 kg-os szettet ki lehet hozni körülbelül ~9000 forintból (postaköltség nélkül). Kötelet esetleg lehet kérni ismerőstől, de bármelyik gazdaboltban be lehet szerezni. Fontos, hogy legalább 200-300 kg teherbírású legyen. Ja és a legfontosabb: 20-30 méter bőven elég.

Hogyan kell a kötelet megkötni?
Rengeteg barbár, kókányolt módszert látni a Facebook csoportunkban. A legelterjedtebb a szigetelőszalag. El kell árulnom egy titkot: ez semmit sem ér, mivel leázik és nem tart semmit. A legegyszerűbb kötési mód alább van ábrázolva. A megkötése után a kötél végét megolvasztjuk kicsit.

A kötelet bújtassuk át a szemescsavaron.

A kötelet bújtassuk át a szemescsavaron.

A csomót a szemescsavar felé toljuk, hogy ne legyen hézag, mivel az be tud akadni bárhova.

A csomót a szemescsavar felé toljuk, hogy ne legyen hézag, mivel az be tud akadni bárhova.

Környezettudatosság, bevételszerzés
Igen jól olvastad, bevételszerzés. A két dolgot lehet egyszerre csinálni és akkor már meg is volt a napi jó cselekedet. Nagyon egyszerű a módszer. A kihorgászott fémet összegyűjtjük és méh telepen leadjuk. A horgász felszereléseket baráti áron vagy egy pár doboz sörért lepasszoljuk a horgász havernak. Hiszen nincs olyan ember, akinek ne lenne horgász ismerőse. Na de sok embernek még mindig tisztázatlan a kérdés, hogy miért lenne a rozsdás limlom környezetszennyező. Nem a rozsdás vasak, hanem az esetleges rajtuk lévő műanyagok vagy bármilyen más anyagok. Ja és a folyó, patak, tó medrét is tisztítod ezzel és a halacskák boldogok lesznek.

A mágnes horgászat alapjai című cikkemmel remélem sikerült felcsigáznom téged. Ha még nem tetted meg csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz, vagy lájkold a Facebook oldalunkat és nem utolsó sorban ezt a posztot.

A hulladekvadasz.hu -n korábbi mágnes horgász cikkek ide kattintva elérhetőek.

You may also like...