Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A volt Hadapródiskola kaotikus állapota a II. kerület rémálma - Hulladekvadasz.hu

A volt Hadapródiskola kaotikus állapota a II. kerület rémálma

A volt Hadapródiskola körül kialakult kaotikus állapotokról ír elkeseredettségében a II. kerületi bejelentő. Pár éve még a budai kerület gigaberuházását tervezték ide.

Frissítve
2018.01.23.

A Budapest II. kerületi Polgármesteri hivatalától az alábbi tájékoztatást kaptunk
„Hivatalhoz 2018. január 22-án érkezett elektronikus bejelentésében foglaltakra az alábbiakban tájékoztatom: Helyszíni szemle keretében megtekintettük a területet és megállapításra került, hogy az ingatlan területe, amin az illegálisan elhagyott hulladék található nem közterület, hanem magántulajdonban van. A terület tulajdonosának felszólítást küldünk a hulladék elszállítása kapcsán.”

Köszönjük az Önkormányzat gyors reagálását a bejelentéssel kapcsolatban. Reméljük, hogy a kialakult állapotok hamarosan megoldódnak a Hidász utcában.

Korábban
2018.01.21.

De mostanság a Hidász utcában található épületbe illetéktelenek beköltöztek be, akik életvitelszerűen nem csak az épületet, hanem az utca egy részét is elfoglalták. Az épület kaotikus látványa és a köré hordott hulladék mennyisége aggasztó képet fest a környéken lakók számára.

Az épület bejárata előtt felhalmozott hulladék, de vajon mi lehet bent? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az épület bejárata előtt felhalmozott hulladék, de vajon mi lehet bent? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A Budai 2. kerület szívében, Hidász utca 2b szám alatt található ez az ingatlan, utcán hetente növő szeméthalommal, részben illegális lerakás, részben csövesek által összehordva plusz 3. emelet magasságban leégetett fallal, betört ablakok ajtók stb.

De van itt elhanyagolt fás rész is falon belül, ahol volt hogy tüzet gyújtottak csövesek, stb. lehet egy gyors kört megér Nektek is átfutni, gyanítom hogy máshol is lehet még szeméthalom. A villamos sín felőle van a park nagy bejárata, ott van bizt.őr, de nyilván ő a távoli cégek/irodákért felel főleg, ami ezen a részen van az a dzsungel távol van tőle, de mondták, hogy tudnak róla, hogy csövesek betörtek a nagy épületbe, bent laknak néha, drogoztak fiatalok régebben itt, és amit konkrétan látok hogy 2-3 lakó viszont napi szinten is maradt itt, télre is..
 
Szerintem ebbe a nagyobb épületbe 1-1,5 éve kezdhettek el beköltözni hajléktalanok és anno drogosok is. Nem figyelem őket ,de tippre most hidegebb időben csak 2-4 ember lehet is esténként, de ki tudja. Tavasszal lesz rosszabb ha nem tesz valamit az önkormányzat és kezdődik az utcán üldögélés, grillezés, balhézás, akkor szerintem 5-10 közt lesz majd a számuk néha.
A falat 2 emelet magasan leégették múlt évben (vmi grill jellegű sütővel), stb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A falat 2 emelet magasan leégették múlt évben (vmi grill jellegű sütővel) – írja a bejelentő. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ami felétek érdekes és köszönöm ha léptek bármelyik üggyel kapcsolatban – az a szeméthalmok amiket vagy ők hoztak ide, vagy lomtalanítás idején loptak ki a halmokból, hogy használják, stb. + illetve azóta is nőnek ezek a halmok, így a 2. kerületben ez konkrétan vállalhatatlan ami ezen ház előtt van.
 
Igyekszem majd én is jelenteni az önk.nak mint lakó, ha esetleg néztek nekem egy email címet erre azt megköszönöm, még nem jutottam odáig, talán első a szemét / mocsok kérdése, az esetleges épület lezárás / „kilakoltatás” / stb. gondolom másodlagos, bár szükséges mert nyilván amíg ide drogosok/csövesek járogatnak addig ismét lesz majd kisebb halom szemét + ki tudja majd szárazabb időben mit gyújtanak fel, mikor kezdik zargatni a gyerekeseket az utcában stb. Kérnénk segítségeteket az önkormányzattal való kapcsolatfelvételben, a helyzet rohamosan romlik. Köszönettel egy helyi lakos.”
Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

A volt Hadapródiskola állapotáról érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A Hadapródiskolákról a wikipedia szerint

A magyar honvéd hadapród iskolák létrehozataláról „a honvéd nevelő- és képző-intézetekről szóló 1897. évi XXIII. törvénycikk” döntött, báró Fejérváry Géza honvédelmi miniszter előterjesztésére.

Célja a honvédség tisztikarának, különösen az alantos tisztek képzésének biztosítása volt. „Olyan jellemtulajdonságokat és erkölcsi érzelmeket kívánnak a növendékekben kifejleszteni, melyek mindenkinek díszére válnak, a férfiú értékét megalapítják, a lélekben önfeláldozó érzületet ébresztenek fel és ápolnak, melyre az ifjú harcosnak magasztos hivatáskötelmének betöltésénél múlhatatlanul szüksége van. ”

Története
1898-ban két honvéd hadapród iskola jött létre: Pécsett (1898–1919) csak gyalogsági, Nagyváradon (1898–1918) lovassági hadapródokat is képeztek. Az intézmények épületei páratlan gyorsasággal, egy év alatt, 1898-ra készültek el, Alpár Ignác tervei alapján. Tágas, kiegészítő épületekkel ellátott, a kor modern képzési kihívásainak mindenben megfelelő, jól felszerelt, tanításra és tanulásra egyaránt kiválóan alkalmas, esztétikailag is figyelemre méltó (eklektikus stílusú) iskolaépületek születtek. Ezekbe 14. életévüket betöltött, négy középiskolai osztályt már elvégzett, testileg alkalmas fiúk kerülhettek be, ha a felvételi vizsgán megfeleltek.

Forrás: wikipedia.

You may also like...