Hulladékkaják rovat, hogy mit ne egyél!

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Hulladékkaják néven újabb rovat indul a hulladekvadasz.hu -n. Célunk vele, hogy irányt mutassunk a lakosság számára az egészséges és tudatos táplálkozásban.

Sokan foglalkoznak a témával, de sajnos nem elegen. A magyar lakosság döntő hányada túlsúlyos és egészségtelenül táplálkozik. A probléma igen komplex. Több esetben a mozgáshiány okozza az elhízást vagy a rossz minőségű termékek fogyasztása. De egy kis odafigyeléssel ez is megoldható.

Hulladékkaják rovat, hogy mit ne egyél az egészségedért

Hulladékkaják rovat, hogy mit ne egyél az egészségedért

Másik része a történetnek, hogy a boltok polcait elöntik – döntő többségben külföldi –  rossz minőségi termékek, amiket az olcsóságuk miatt sokan erőszeretettel fogyasztanak nem törődve azok hátrányos hatásaival.

Harmadrészt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy olyan terméket vásároljunk, ami kevés, vagy minimális hulladékkeletkezési vonzattal rendelkezik. Például kerüljük az “agyoncsomagolt” termékeket vagy a műanyag szívószálakat.

Továbbá szeretnénk ösztönözni a lakosságok az olyan jellegű termékek, étkezdék bejelentésére, ahol vélhetően problémás árut árulnak ezzel mérgezve a fogyasztókat.

Hulladékkaják rovatunkkal ezekre szeretnénk rávilágítani egyfajta tudatosabb, okosabb és egészségesebb fogyasztást eredményezve.

A közösségi média lehetőségeit kihasználva indítottunk Hulladékkaják című csoportot facebookon, ide kattintva elérhető.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!