Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékkaják rovat, hogy mit ne egyél!

Hulladékkaják néven újabb rovat indul a hulladekvadasz.hu -n. Célunk vele, hogy irányt mutassunk a lakosság számára az egészséges és tudatos táplálkozásban.

Sokan foglalkoznak a témával, de sajnos nem elegen. A magyar lakosság döntő hányada túlsúlyos és egészségtelenül táplálkozik. A probléma igen komplex. Több esetben a mozgáshiány okozza az elhízást vagy a rossz minőségű termékek fogyasztása. De egy kis odafigyeléssel ez is megoldható.

Hulladékkaják rovat, hogy mit ne egyél az egészségedért

Hulladékkaják rovat, hogy mit ne egyél az egészségedért

Másik része a történetnek, hogy a boltok polcait elöntik – döntő többségben külföldi –  rossz minőségi termékek, amiket az olcsóságuk miatt sokan erőszeretettel fogyasztanak nem törődve azok hátrányos hatásaival.

Harmadrészt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy olyan terméket vásároljunk, ami kevés, vagy minimális hulladékkeletkezési vonzattal rendelkezik. Például kerüljük az “agyoncsomagolt” termékeket vagy a műanyag szívószálakat.

Továbbá szeretnénk ösztönözni a lakosságok az olyan jellegű termékek, étkezdék bejelentésére, ahol vélhetően problémás árut árulnak ezzel mérgezve a fogyasztókat.

Hulladékkaják rovatunkkal ezekre szeretnénk rávilágítani egyfajta tudatosabb, okosabb és egészségesebb fogyasztást eredményezve.

A közösségi média lehetőségeit kihasználva indítottunk Hulladékkaják című csoportot facebookon, ide kattintva elérhető.