Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Poháralátét készítése egyszerűen, gyorsan! - #43 DIY - Hulladekvadasz.hu

Poháralátét készítése egyszerűen, gyorsan! – #43 DIY

Poháralátét készítése egyszerűen, gyorsan, mindössze pár perc alatt, kreatív módon. A DIY rovatunk instant útmutatójával az időhiányban küszködöknek is segítünk.

Az alkotó gondolatai
A Pinteresten böngészve jobbnál-jobb ötletekbe futhatunk bele. Nem szégyen, ha onnan inspirálódunk. Sőt van, hogy annyira megtetszik egy ötlet, hogy nem is akarunk rajta változtatni, hanem egy-az-egyben ugyanazt elkészíteni. Ilyenkor (is) illik megemlíteni, hogy nem saját ötlet, amit megmutatunk. Így teszek most én is. J A poháralátétekbe én ITT futottam bele. Szerelem volt első látásra. Annyira egyszerű ötletnek tűnt, hogy gondoltam ezt muszáj lesz kipróbálnom. Egy alkalommal ezért el is készítettem a poháralátéteket.

Készítő: Szabó Henrietta – Minyima árudája
Elkészítési idő: fél óra
Technika: rajzolás/festés

Hozzávalók

  • parafa pohár alátét
  • fehér filc
  • matt lakk
  • ecset
  • esetleg körző vagy egy kisebb pohár

Elkészítése

Ez az ötlet sok magyarázatot azért nem igényel, valljuk be. A parafa poháralátétre tetszőleges mintákat rajzolunk filccel vagy festünk akril festékkel.  Az íves vonalakhoz használhatunk segítségképpen körzőt vagy egy poharat is. Nálam éppen fehér táblafilc volt kéznél ezért én azt használtam. Ennek hátránya, hogy minimum háromszor kellett átmennem a mintákon, mert mindig beszívta a festékanyagot a parafa. Ezért ajánlom erre a célra az akril tollakat, azzal biztos elsőre is intenzívebb színeket érhetünk el.

Nem kell ragaszkodnunk ezekhez a motívumokhoz, a lehetőségek tárháza végtelen. Ha nem mintákat rajzolunk, akkor írjunk rá neveket, számokat, gyerekzsúrra ovis jeleket.

Amikor elkészült lelakkozhatjuk (javasolt a matt lakk ehhez a stílushoz) hogy tartósabbak legyenek, ne kopjanak le a minták. Mikor megszáradtak én egyszerűen csak összekötöttem egy fehér szalaggal és így egyszerű módon elajándékoztam őket.

A Kreatív Hobbik Csoport blogjában bemutatunk Nektek még 17+1 poháralátét ötletet és pohárjelölő ötleteket is!

Poháralátét készítése útmutatónk mellé egy-két hasznos link: pohár alátéthez itt, és pohár-jelölőhöz itt

Ha még több DIY ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „DIY ötletek” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...