Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kossuth Ferenc-telep melletti üveges szemétdombok

Kossuth Ferenc-telep mellett illegális hulladéklerakásokra bukkantak arra járó kutyás gazdik. Sajnos a szétdobált bontott üvegek egyikőjük kutyáját is megsebesítette.

Frissítve
2018.02.16.

Budapest XVIII. kerületétől az alábbi tájékoztatást kaptuk
“A Kossuth Ferenc-telep melletti üveges szemétdombok címen illegálisan lerakott hulladékra vonatkozó bejelentését köszönjük. Bejelentését megvizsgáltuk, és megállapítottuk, hogy a bejelentett tevékenység Budapest Főváros XVIII. kerület közigazgatási területén kívül esik, így sajnos nem áll módunkban az ügyben eljárást indítani.

Az Önök bejelentését megküldtük a területileg illetékes Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal számára, kérve tőlük a szükséges intézkedések megtételét.”

Köszönjük a Budapest XVIII. kerület Önkormányzatának a tájékoztatását.


Korábban
2018.02.01.

Több cikkünk, posztunk volt már arról, hogy a szemét jelenléte különösen veszélyes lehet a házi kedvencek számára. Van, hogy belelépnek, van hogy megeszik, mindkét esetnek más a folyamata, de több esetben kiderült, hogy az állat pusztulásához is vezethet. Budapest XVIII. kerületéből érkezett korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász! Budapesten, a XVIII. kerület-XXIII.kerület határán van már jó ideje egy “szép” hulladéklerakat. A ezen a linken megosztottam pár képet. Mindegyik képen van GPS tag.

A gumik viszonylag frissen kerültek oda, rajtuk még a rendszám is látszik.

A törött üveg pedig sajnos néhány napja elvágta az egyik kutyánk talpát (a hó alatt nem látszott). A héten valamikor égett is a hulladék, a feleségem ki is hívta a tűzoltókat (XVIII. kerületieket, de valójában már inkább a XXIII. kerület volt az). Köszönjük a segítségüket előre is.”

Hulladék jellege: gumi, üveg, kommunális.

Kossuth Ferenc-telep melletti helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek