Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kádárta szemétkupacai Veszprémben - Hulladekvadasz.hu

Kádárta szemétkupacai Veszprémben

Kádárta Veszprém megyei Veszprém városrészének szaporodó szemétkupacairól érkezett bejelentés, a bejelentő szerint a helyzet fokozódik. 

A megye megyeszékhelyének korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni, amit továbbítottunk korábban az aktuális önkormányzatnak remélve a kialakult hulladékprobléma megoldását.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Az évek során a környéken a halmok csak szaporodtak és nőttek. A képeken a környék (Kádárta Tanki és Bányató közötti rész) szeméthalmai közül egy-kettő lenne látható, ha nem lennének ilyen rossz minőségűek.

A legelszomorítóbb számomra, hogy az utóbbi években autóalkatrészekből (főleg műanyag darabok, lökhárító, tank, ülés, stb.) is nagyon sok van szétszórva. (Nem azért, mert ezek kevésbé szépek, mint a többi szemét, hanem gyanús, hogy ezen járművek üzemanyagait (olajak, fagyálló, fékfolyadék) nem a kijelölt gyűjtőhelyre adják le…) 47°07’02.1″N 17°57’45.2″E „

Hulladék jellege: kommunális, építési, autógumi.

[codepeople-post-map]

Kádárta helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Veszprém városrészéről a wikipedia szerint

Kádárta Veszprém városrésze, 1973-ig[1] önálló község volt. A 2001. február 1-jei népszámlálás idején 1590-en lakták.

A Séd és egy ma is létező karsztforrás közé épült települést, amelynek neve valószínűleg középkori személynévből származik, 1382-ben említik először. A veszprémi káptalan jobbágyai laktak Kádártán, akik azonban a 16. század elején áttértek a református vallásra. Később a török elpusztította a települést, de az gyorsan, már 1613-ban újratelepült, ismét református lakókkal. 1640-ben Kádárta ismét a káptalan tulajdonába került.

A falu kora középkori eredetű, eredetileg Szent Mihály tiszteletére szentelt templomát a reformátusok a 18. század elején építették át. A mellette található lelkészlak udvari szárnya ugyanekkor épült, utcai oldala a 19. századból való.

A horgászok a városrészt elsősorban a közelében található horgásztavakról ismerik. Kádártán nyár elején egy hétvégén megrendezik a Falunapot, ahol mindig más sztárok lépnek fel.

Kádárta Veszprém központjától 4,5 km-re északkeletre van. A városból a 23-as jelzésű autóbuszokkal érhető el.

A megyeszékhelyhez való csatolást követően számos veszprémi költözött ki a településre, új utcák jöttek létre. Valószínű, hogy néhány éven belül Kádárta teljesen egybeépül Veszprém belterületével.

Forrás: wikipedia.

You may also like...