Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékvadász mozgalom 2 éves (videóval)

A Hulladékvadász mozgalom idén ünnepli 2 éves fennállását. Bátran elmondhatjuk, hogy ez idő alatt Magyarország legnépszerűbb önkéntes alapú környezetvédelmi mozgalmává vált.

Az oldal egy olyan idealista gondolattal jött létre mely szerint mindenki ki tudja venni a részét környezete, élettere megőrzésében, mint

Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes.

A Hulladekvadasz.hu 2016. január 1-jével indult el. Az oldal létrehozói bíztak abban, hogy az embereknek igényük van a tiszta lakókörnyezetre és utóbb kiderült, hogy van.  Ez alkalomból a Hulladékvadász youtube csatornáján videóblog sorozatot indítottunk, ahol bemutatjuk oldalunk múltját, jelenét és jövőjét.

Nagy öröm számunkra, hogy van igény rá, hiszen eddig a honlapunkra két év alatt több mint 2000 bejelentés érkezett, amiből több mint 700 megtisztított bejelentési helyszínt köszönhetünk az aktuális szerveknek. Köszönjük a munkájukat!

A Hulladékvadászok Nagy-térképén elérhető és követhetőek a bejelentések megoldása. Képre kattintva a térkép elérhető.

A Hulladékvadászok Nagy-térképén elérhetőek és követhetőek a bejelentések megoldásai. A képre kattintva a térkép elérhető.

Országos sajtómegjelenések

Cikkeink és tevékenységeink folytán állandó résztvevőivé váltunk a magyarországi országos médiának. Mindez köszönhető hiteles és egyedi tartalmainknak. A korábbi kiemelt sajtómegjelenéseink ide kattintva elérhetőek.

Ozone Tv Zöld-díj

2017-ben az Ozone Tv Zöld-díjának egyik díjazottja civil kategóriában a Hulladékvadász.

Ozone Zöld-díj egyik díjazottja a Hulladékvadász

Ozone Zöld-díj egyik díjazottja a Hulladékvadász

A hulladékvadász.hu üzemeltetője 2017 közepétől a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (későbbiekben JÖN Alapítvány). Célunk vele a környezetvédelem népszerűsítése, az oldalunk hosszútávú üzemeltetése.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány logója.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány logója.

Az Alapítvány rendszeres kampányokat indít figyelemfelkeltő, népnevelő célzattal remélve az ország lakosságának környezettudatosságának növekedését. A JÖN Alapítvány őszi kampánya itt, a téli itt található.

Országos Hulladékvadászat eseménysorozat

A JÖN Alapítványunk által az oldalunkon Országos Hulladékvadászatot indítottunk, amit minden hónapban meghirdetünk közösségi oldalakon. A legjobb hulladékvadászt (aki a legtöbb bejelentést küldi) Hulladékvadász logóval ellátott öko-tex pólóval díjazzuk. Két korábbi díjazottunkkal készített interjút ide kattintva lehet megtekinteni.

Szemétszedési eseményeink

Rendszeresen szervezünk szemétszedési akciókat, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek. Nyár közepén a Gellért-hegyen szervezett szemétszedési akciónkon több mint 100 ember, több mint 100 zsák szemetet gyűjtött össze. Az esemény lebonyolításában a Főkert Zrt. is segítségünkre volt, hiszen az összegyűjtött szemetet ők szállították el.

A hulladekvadasz.hu és a JÖN Alapítvány közös szemétszedési akciót szervezett a Teszedd alkalmából a Népszigeten, ahol közel 100 ember részvételével zajlott le egy családias rendezvény.

Kitelepülések rendezvényekre

Több alkalommal volt lehetőségünk részt venni külön sátorral többféle rendezvényen is. Többek közt a háromnapos Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, ahol még Dr. Áder János Köztársasági elnök úrnak is be tudtuk mutatni a Hulladékvadászt.

Továbbá meghívást kaptunk az FKF Nonprofit Zrt. Környezettudatossági napjának családi eseményére is. A rendezvényről való beszámolónk ide kattintva elérhető.

HULLADÉKVADÁSZat indul!! 😉 ? ? Hogy mi kell hozzá? Egy lelkes csapat és egy cél: összefogás a tiszta, egészségesebb környezetért. Nem hallottál még a Hulladekvadasz.hu-ról? Október 7-én megismerheted őket, hiszen ők is ott lesznek a Környezettudatosság Napján!Gyere el Te is! ;)Részletek a videóban ↩️#hulladékvadász #FKF #családinap #környezettudatosságnapja #nyíltnap

Közzétette: FKF – 2017. szeptember 30.

Te is lennél Hulladékvadász?

Te is szeretnél a Hulladékvadász csapatának tagja lenni? Részt vennél társadalmi munkában? Van szabadidőd rá? Várunk szeretettel, tegyél te is a környezeted megóvása érdekében. Részletekért kattints ide.

De miből működik a Hulladékvadász?

Sokszor kapjuk meg azt a kérdést, hogy minket ki támogat? Kik vannak mögöttünk? Az áldozatos munkánkat szinte teljesen saját költségen végezzük évek óta. Erről szóló korábbi cikkünket ide kattintva lehet megtekinteni.

A tevékenységeinket jelenleg elhivatottságból, mindenféle rendszeres vagy időközi támogatás nélkül végzi a JÖN Alapítvány.

Ha szeretnéd támogatni a Hulladékvadász mozgalom további működését, arra két lehetőséged van:

  1. Banki átutalással és paypalen keresztül támogathatod a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványunkat, az átutalásba feltüntetve az adományozó nevét, adomány megnevezését és azt, hogy támogatásodat melyik rovatunknak a fejlesztésére szánod.
    • JÖN Alapítvány (Budapest)
    • Számlaszám: 16200151-18537255  – Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt.
    • IBAN: HU59 16200151-18537255-00000000
  2. Paypal (kattints a Donate gombra)

Reméljük tevékenységünk hatása minél több embert magával ragad. Mi úgy gondoljuk, hogy

az országban szinte mindenki hulladékvadász önkéntes, csak még nem tud róla!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek