Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Feje tetejére állított autóroncs Csobánka határában - Hulladekvadasz.hu

Feje tetejére állított autóroncs Csobánka határában

Feje tetejére állított autóroncs Csobánka határában írja a bejelentő. Állítása szerint már ez a kép fogadja az arra járót két egész hónapja.

A település első bejelentését egyben egy totálisan kibelezett roncs autóról kaptuk. Rémes mik vannak.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! A Dobogókő felé vezető út és Csobánka bekötő útjának kereszteződéséhez közel, kb. másfél hónapja itt rondítja a tájat ez a felborult autó. Napról napra egyre több alkatrész kerül le róla.Túl a látványon, a földbe folyik a motorolaj, üzemanyag, és egyebek. Íme a GPS koordinátái: 47.654548, 18.981131”

Hulladék jellege: autóroncs

[codepeople-post-map]

Az autóroncs Csobánka település határából érkezett bejelentést bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

 Csobánka község  Pest megyében, a Szentendrei járásban.

Fekvése
A település az Oszoly-csúcs (328 m), Csúcs-hegy (352 m), Kis-Kevély (488 m), Csobánkai-nyereg és a Hosszú-hegy határolta medencében fekszik, mely É – É-Ny irányból nyitott. Bár a hűvösebb levegő beáramlása miatt itt pár fokkal mindig alacsonyabb a hőmérséklet, mint a környező településeken, de épp ennek köszönhető különleges szub-alpin klímája, mely a légzőszervi betegségben szenvedőknek gyógyírt jelenthet.

Csobánkától északnyugatra emelkedik a Pilis legmagasabb pontja, a Pilis (757 m), valamint a Dobogó-kő (700 m).

A település központján keresztül folyik a Dera-patak, a község déli határvonalát pedig a Határ-réti-árok folyása jelöli ki. Részben a község területéhez tartozik az utóbbi patak duzzasztásával kialakított Határréti-víztározó, valamint a Határ-réti-árok és a Házi-réti-patak összefolyásánál kialakított, jóval nagyobb alapterületű Háziréti-víztározó is.

Története
A település neve az iráni „suban” szóra vezethető vissza, amely pásztort jelent. A „csobán” szavunk a honfoglalás korára vezethető vissza. Ssubanus alakban már 1177 körül említi írott forrás. Legkorábban 1698. január 3-án írták le a település ma is használatos hivatalos nevét Pest vármegye adókivetési jegyzőkönyvében. A Csobánka név magyar, a -ka kicsinyítő képző is magyar.

A középkori alapítású, de valószínűleg a kelta-római maradványokra épült Csobánka község és környéke – az egykori Borony – az őskortól lakott színhely. A római korból maradt ránk egy sírkődarab, amely a katolikus templom kertjében ma is látható.

Bővebben: wikipedia.

You may also like...