Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Határ úti Kiserdő felgyújtott lakókocsi szemétdombja - Hulladekvadasz.hu

Határ úti Kiserdő felgyújtott lakókocsi szemétdombja

A Határ úti Kiserdő felgyújtott lakókocsi szemétdombjára lett figyelmes az arra járó éppen unokáját sétáltató nagypapa. A Kiserdő újabb ellenséget kapott, a szemetelőket!

Frissítve
2018.02.20.

A bejelentő az alábbi információt adta a területről 2018.02.20-án.
„Tisztelt Szerkesztők! Ma újra a Kiserdő felé sétáltam unokámmal.  Örömmel tapasztalom, hogy az elmúlt egy hét során eltűnt a leégett lakóautó. Köszönet Önöknek.!”

Köszönjük a takarítást elvégző szervezeteknek, személyeknek az alapos takarítási munkálatokat!


Korábban
2018.02.08.

A IX. kerület és a XIX. kerület határán fekvő Kiserdőről 2017-ben sokat lehetett hallani a híradásokban, hiszen a területen áthaladó elkerülő utat akartak létesíteni kivágva az erdő jelentős részét. A helyiek és környezetvédők heves tiltakozásának a tervezet útvonalat visszamondták, az erdő megmenekült (facebook oldaluk itt található). De újabb ellenség jött el ismét, a szemetelő. A bejelentésben egy felgyújtott lakókocsi látható, aminek az látványa eléggé elborzasztó.

A felgyújtott lakókocsi szemétdombja. Siralmas látvány! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A felgyújtott lakókocsi szemétdombja. Siralmas látvány! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Szerkesztők! A hírfolyamban még nem láttam erről bejelentést, de lehet csak még nem került fel. A képek mellett gondolataimat is megosztanám. Ez a kiserdő a 9. és a 19. kerületet elválasztó Határ út mellett található még (4 sávos utat terveznek ide!!). A Wekerle telep és a József Attila lakótelep lakóinak kedvenc helye, egy üde színfolt, ahol gyerekekkel, kutyákkal lehet sétálni, mozogni, madarakat meglesni, etc., mert ez egy parkerdő lenne. 

"Óvd a környezeted! Ne szemetelj" - írja a tábla, de vajon ki olvassa el? / Fotó: hulladekvadasz.hu

„Óvd a környezeted! Ne szemetelj” – írja a tábla, de vajon ki olvassa el? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Anno tanösvény, erdei tornapálya került kialakításra, táblákkal, padokkal fém és fa szeméttárolókkal az utak mentén. A felszerelési tárgyak nagy részét „szakértő” kezek szétverték, fém kukákat levágták és „elvitték”.

A hajléktalanok többször megtelepedtek, majd elhagyták a terepet, elképzelhető, mit hagyva maguk után. 2016 óta a mai napig rendszeresen futok itt reggelente, illetve sétálok napközben unokáimmal. Örömmel tapasztaltam, hogy 2017 szeptemberében civil összefogással kitakarították a kiserdőt és az utak mentén egy egy kutyus képe alatt szemeteszsákok kerültek kihelyezésre, illetve a kutyatulajdonosok „felügyelik” ezeket. Sajnos egyesek „sportot” űznek a zsákok leszedéséből kiürítéséből az erdőben. Ez megdöbbentő, ahogyan az is, hogy újra kezdik lerakni a sittet, meg egyebeket a Határ út mentén. 

"Óvd a környezeted! Ne szemetelj" - Érted?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

„Óvd a környezeted! Ne szemetelj” – Érted?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az erdő szélén évek óta állt egy szebb napokat látott lakókocsi, amelyben laktak is. a lakókocsi közvetlen környéke lomisokra utalt, mert elég sok lomtalanításból származó tárgy volt látható. 

A leégett szemétdomb maradványai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A leégett szemétdomb maradványai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ez a lakókocsi nemrégiben leégett (állítólag az ott lakók álltak tovább, gyújtottak fel maguk után) és láthatóvá vált mi minden szemét halmozódott ott fel az évek során.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

A Határ úti Kiserdő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

You may also like...