Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Határ úti Kiserdő felgyújtott lakókocsi szemétdombja

A Határ úti Kiserdő felgyújtott lakókocsi szemétdombjára lett figyelmes az arra járó éppen unokáját sétáltató nagypapa. A Kiserdő újabb ellenséget kapott, a szemetelőket!

Frissítve
2018.02.20.

A bejelentő az alábbi információt adta a területről 2018.02.20-án.
“Tisztelt Szerkesztők! Ma újra a Kiserdő felé sétáltam unokámmal.  Örömmel tapasztalom, hogy az elmúlt egy hét során eltűnt a leégett lakóautó. Köszönet Önöknek.!”

Köszönjük a takarítást elvégző szervezeteknek, személyeknek az alapos takarítási munkálatokat!


Korábban
2018.02.08.

A IX. kerület és a XIX. kerület határán fekvő Kiserdőről 2017-ben sokat lehetett hallani a híradásokban, hiszen a területen áthaladó elkerülő utat akartak létesíteni kivágva az erdő jelentős részét. A helyiek és környezetvédők heves tiltakozásának a tervezet útvonalat visszamondták, az erdő megmenekült (facebook oldaluk itt található). De újabb ellenség jött el ismét, a szemetelő. A bejelentésben egy felgyújtott lakókocsi látható, aminek az látványa eléggé elborzasztó.

A felgyújtott lakókocsi szemétdombja. Siralmas látvány! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A felgyújtott lakókocsi szemétdombja. Siralmas látvány! / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Szerkesztők! A hírfolyamban még nem láttam erről bejelentést, de lehet csak még nem került fel. A képek mellett gondolataimat is megosztanám. Ez a kiserdő a 9. és a 19. kerületet elválasztó Határ út mellett található még (4 sávos utat terveznek ide!!). A Wekerle telep és a József Attila lakótelep lakóinak kedvenc helye, egy üde színfolt, ahol gyerekekkel, kutyákkal lehet sétálni, mozogni, madarakat meglesni, etc., mert ez egy parkerdő lenne. 

"Óvd a környezeted! Ne szemetelj" - írja a tábla, de vajon ki olvassa el? / Fotó: hulladekvadasz.hu

“Óvd a környezeted! Ne szemetelj” – írja a tábla, de vajon ki olvassa el? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Anno tanösvény, erdei tornapálya került kialakításra, táblákkal, padokkal fém és fa szeméttárolókkal az utak mentén. A felszerelési tárgyak nagy részét “szakértő” kezek szétverték, fém kukákat levágták és “elvitték”.

A hajléktalanok többször megtelepedtek, majd elhagyták a terepet, elképzelhető, mit hagyva maguk után. 2016 óta a mai napig rendszeresen futok itt reggelente, illetve sétálok napközben unokáimmal. Örömmel tapasztaltam, hogy 2017 szeptemberében civil összefogással kitakarították a kiserdőt és az utak mentén egy egy kutyus képe alatt szemeteszsákok kerültek kihelyezésre, illetve a kutyatulajdonosok “felügyelik” ezeket. Sajnos egyesek “sportot” űznek a zsákok leszedéséből kiürítéséből az erdőben. Ez megdöbbentő, ahogyan az is, hogy újra kezdik lerakni a sittet, meg egyebeket a Határ út mentén. 

"Óvd a környezeted! Ne szemetelj" - Érted?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

“Óvd a környezeted! Ne szemetelj” – Érted?! / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az erdő szélén évek óta állt egy szebb napokat látott lakókocsi, amelyben laktak is. a lakókocsi közvetlen környéke lomisokra utalt, mert elég sok lomtalanításból származó tárgy volt látható. 

A leégett szemétdomb maradványai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A leégett szemétdomb maradványai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ez a lakókocsi nemrégiben leégett (állítólag az ott lakók álltak tovább, gyújtottak fel maguk után) és láthatóvá vált mi minden szemét halmozódott ott fel az évek során.

Hulladék jellege: kommunális.

A Határ úti Kiserdő helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek