Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kisköre zsákos zöldhulladék mezője

Kisköre településen a Platán sor és a Tiszavirág utca kereszteződésében ez a látványos zöldhulladék mező fogadja az arra járót. Vajon hány darab műanyag zsák kellett a zöldhulladék összegyűjtéséhez?

A településről érkezett első bejelentés 2018.01.28-án érezett, ahol jól látható módon szorgos kezek műanyagzsákokba bezsákolva építhették fel ezt a igencsak látványos – főként – zöldhulladékból álló hulladékmezőt. A zöldhulladék elszállítás lehetőségeiről szóló cikkünket ide kattintva lehet megtekinteni. Továbbá ajánljuk facebookos komPOSZTolok csoportunkat a zöldhulladék általános problémájának a megoldására.

Kisköre Platán sorján ez a látvány fogadja az arra járót. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Kisköre Platán sorján ez a látvány fogadja az arra járót. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Címzett, Kiskörén, az Üdülőfaluban a Platán sor mellett (Tiszavirág utcával szemben) található a mellékelt nagy mennyiségű szemétkupac.”

Zöldhulladék halmokban. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zöldhulladék halmokban. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék.

A zsákokban kommunális hulladék is található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A zsákokban kommunális hulladék is található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Kisköre helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

A város Heves megye déli szegélyén a Hevesi járásában, a Tisza-tó partján, az Alföld középső részén.

A nevének eredete
Első írásos említése Kure alakban 1323-ban történik. Később (14-15. század) találkozunk még a Kerey és a Kywre névvel is. A Kisköre nevet 1901-től viseli, korábban a név Kis-Köre alakját használták.

Története
A régi falu több mint 700 éves történelme során többször is elnéptelenedett. A környék falvainak jelentős részéhez hasonlóan előbb az egri, utána a szatmári püspökséghez tartozott, utóbbihoz egészen 1804-ig.

Lakosai főként református vallásúak voltak, megélhetésüket elsősorban a Tisza biztosította, de sokan kényszerültek szülőfalujuktól távol napszámosnak szegődni, hogy el tudják tartani családjukat. A település ma is őrzi a paraszti kultúra hagyományait, melyre rendszeres hagyományőrző találkozókkal emlékeznek. Késő barokk műemlék templomát 1777-ben építették. A múlt tárgyi emlékeit, a népművészeti értékeket ma egy műemlék jellegű lakóházból kialakított Falumúzeumban őrzik.

A város életében döntő változást az itt épülő, 1975-ben átadott vízlépcső jelentett, amely gyökeresen megváltoztatta nem csak Kisköre, hanem a Közép-Tisza-vidék, az Alföld életét is. Kisköre a Tisza-tavi régió egyik legnagyobb, 2005-ben városi rangot is kapott települése. Gazdag turisztikai kínálatával, látnivalóival a környék egyik meghatározó központja.

A településtől délre éri el a Tiszát a szarmaták által 324 és 337 között épített, a Dunát a Tiszával összekötő Csörsz árok nyomvonala.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek