Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kisköre zsákos zöldhulladék mezője - Hulladekvadasz.hu

Kisköre zsákos zöldhulladék mezője

Kisköre településen a Platán sor és a Tiszavirág utca kereszteződésében ez a látványos zöldhulladék mező fogadja az arra járót. Vajon hány darab műanyag zsák kellett a zöldhulladék összegyűjtéséhez?

A településről érkezett első bejelentés 2018.01.28-án érezett, ahol jól látható módon szorgos kezek műanyagzsákokba bezsákolva építhették fel ezt a igencsak látványos – főként – zöldhulladékból álló hulladékmezőt. A zöldhulladék elszállítás lehetőségeiről szóló cikkünket ide kattintva lehet megtekinteni. Továbbá ajánljuk facebookos komPOSZTolok csoportunkat a zöldhulladék általános problémájának a megoldására.

Kisköre Platán sorján ez a látvány fogadja az arra járót. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Kisköre Platán sorján ez a látvány fogadja az arra járót. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Címzett, Kiskörén, az Üdülőfaluban a Platán sor mellett (Tiszavirág utcával szemben) található a mellékelt nagy mennyiségű szemétkupac.”

Zöldhulladék halmokban. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Zöldhulladék halmokban. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék.

A zsákokban kommunális hulladék is található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A zsákokban kommunális hulladék is található. / Fotó: hulladekvadasz.hu

[codepeople-post-map]

A Kisköre helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

A város Heves megye déli szegélyén a Hevesi járásában, a Tisza-tó partján, az Alföld középső részén.

A nevének eredete
Első írásos említése Kure alakban 1323-ban történik. Később (14-15. század) találkozunk még a Kerey és a Kywre névvel is. A Kisköre nevet 1901-től viseli, korábban a név Kis-Köre alakját használták.

Története
A régi falu több mint 700 éves történelme során többször is elnéptelenedett. A környék falvainak jelentős részéhez hasonlóan előbb az egri, utána a szatmári püspökséghez tartozott, utóbbihoz egészen 1804-ig.

Lakosai főként református vallásúak voltak, megélhetésüket elsősorban a Tisza biztosította, de sokan kényszerültek szülőfalujuktól távol napszámosnak szegődni, hogy el tudják tartani családjukat. A település ma is őrzi a paraszti kultúra hagyományait, melyre rendszeres hagyományőrző találkozókkal emlékeznek. Késő barokk műemlék templomát 1777-ben építették. A múlt tárgyi emlékeit, a népművészeti értékeket ma egy műemlék jellegű lakóházból kialakított Falumúzeumban őrzik.

A város életében döntő változást az itt épülő, 1975-ben átadott vízlépcső jelentett, amely gyökeresen megváltoztatta nem csak Kisköre, hanem a Közép-Tisza-vidék, az Alföld életét is. Kisköre a Tisza-tavi régió egyik legnagyobb, 2005-ben városi rangot is kapott települése. Gazdag turisztikai kínálatával, látnivalóival a környék egyik meghatározó központja.

A településtől délre éri el a Tiszát a szarmaták által 324 és 337 között épített, a Dunát a Tiszával összekötő Csörsz árok nyomvonala.

Forrás: wikipedia.

You may also like...