Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Fancsikai tavak hulladéklerakata Debrecenben

A Fancsikai tavak hulladéklerakatára hívja fel a figyelmet a bejelentő Debrecenben, ahol még a feltételezett szemetelő elérhetőségére is rátalált.

A  Fancsikai-tavak természeti értékeinek meggyalázása? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Fancsikai-tavak természeti értékeinek meggyalázása? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász!Az alábbi képeket Debrecenhez közel úgynevezett Fancsikai tónál amely közvetlen a köves út mellett terül el készítettem. Mint látják világosan kiderül ki helyezte oda.”

A bejelentés időpontja: 2018.02.14.

Hulladék jellege: kommunális.

A debreceni  Fancsikai tavak szemét problémájával kapcsolatos bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


Fancsika a wikipedia szerint

A debreceni erdőspuszták egyike. A 12. században falu. 1574-ben, a török időkben elpusztult. Debrecen előbb zálogba vette, majd örökös joggal megvásárolta. 12. századi templomának alapfalait 1982-ben tárták fel és állították helyre. A középkori Fancsikába olvadt be az Árpád-kori Újlak, amelyről már 1219-ben esik okleveles említés, mint a Gutkeled nemzettség birtokáról. 1935-ben akáccal elegyes erdeje, rétje, szántója és legelője 1350 hold.

Régi vízerei a Gencsi-, Balaton- és a Szerencsi-folyások voltak. Ma laza tanyahálózat, a debreceniek kedvelt kirándulóhelye, főként a tórendszer kialakítása óta.

A Fancsikai-tavakat az 1970-es évek elején a várostól keletre fekvő kis vízfolyások vizeinek felduzzasztásával hozták létre üdülési-pihenési célokra. Sekély vízmélység, eliszaposodás és folyamatos ökológiai vízromlás jellemzi őket.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek