Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kisberény illegális hulladékhegye (videókkal) - Hulladekvadasz.hu

Kisberény illegális hulladékhegye (videókkal)

Kisberény illegális hulladékhegyéről készített 2 felvételt is a település hulladékvadásza. Trófeája impozáns, de felettébb káros a környezetre, és bántja a jobb érzésű emberi szemetet is.

A település első bejelentése is ez egyben, a videókban minden látható, ami nem való oda.

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Mint kisberényi lakos, szeretném bejelenteni Kisberény erdei útjain, ismeretlen személyek által lerakott, illegális kommunális hulladék általi környezetszennyezés tényét. Mint természetvédő komoly hangsúlyt fektetek rá, hogy munka és lakókörnyezetmben az emberi hanyagság és tudatlanság miatt illegálisan lerakott szemét felszámolásra kerüljön és megszűnjön a szemetelés.

Örömömre szolgál, hogy kormányunk szintén felismerve az illegális hulladék lerakásának veszélyeit, komolyan bünteti azokat, akik a természetet szándékosan rombolják, élőhelyinket veszélyeztetik. Ennek megfelelően mellékletben szereplő térkép és videók alapján szeretném bejelenteni az illegális, kommunális hulladék lerakásának a tényét.

1-es helyszín: Kisberény, Arany János u. 1 és 5-ös számú házak mögött, közterületen, az erdei úton eldobált és felhalmozott háztartási hulladék halmok

2-es helyszín: Kisberény nyugati és keleti oldalán erdei, utakon elszórt háztartási hulladék, valamint az avartalanításából származó bezacskózott levelek felhalmozásából származó szemét.

A bejelentés ideje: 2018.02.12.

Hulladék jellege: kommunális, építése.

[codepeople-post-map]

Kisberény illegális hulladékhegye helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Kisberény Somogy megye északi részén, a Balatontól 15 km-re délre, a Pogány folyó völgyében fekszik.

Története
A település neve először az 1332-37. évi pápai tizedjegyzékben fordul elő Beren alakban, mivel ekkor a somogyi főesperességnek már plébániája volt itt. Két évszázad múltán, 1536-ban két Kisberény került az adólajstromba. Az egyik Török Bálint birtoka volt, a másikon Peresznei Istvánné, Peresznei Egyed, Lengyel Boldizsár és a Szentmiklósi Pálos Rend osztoztak. A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1660. évi dézsmaváltság jegyzéke már Pető László jószágaként tünteti fel a környéket, mely fél évszázaddal később a pribéri Jankovich család tulajdonába került és maradt egészen a XX. század első harmadáig. 1914-ben Jankovich-Bésán József volt itt a földesúr. Ekkor a településhez tartozott Gyula-puszta és Lippa-puszta is.

Kisberényben olyan közeli a zöld erdőség, mely a völgyben fekvő apró települést körülöleli, hogy a kertek vége a rengeteg széléig fut. Jellemző fafajta e vidéken a méhészek kedvelte akác, valamint az enyhe dombokon és a védett völgyekben egyaránt jól terebélyesedő tölgy- és cserfa.

Forrás: wikipedia.